Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Neapol odvážne, drzo, burcuje tréner Straka

Futbalisti Slovana Bratislava sa trápia, potrebujú sa konečne chytiť, ale vo štvrtok ich čaká akiste najťažší súper v tejto sezóne a zdá sa, že na neho nenarazia v najvhodnejšom čase. Tréner slovenského majstra František Straka má však trochu iný názor.

02.10.2014 10:00
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava František Straka.
debata (1)

„Sme radi, že môžeme hrať v skupine Európskej ligy a proti takým hráčom, akých má Neapol,“ zdôrazňuje pred úvodným zápasom skupiny na domácej pôde. „To je pre nás veľká šanca. Môžeme len získať a odraziť sa k lepším výsledkom. Dúfam, že sa naša zlá séria zlomí. Je to o góloch, tie rozhodujú o úspešnosti, ale my ich teraz nedávame. Budeme potrebovať aj trochu šťastia.“

Jeho zverenci nevyhrali v domácej súťaži v štyroch zápasoch po sebe, Európsku ligu odštartovali na pôde Bernu debaklom (0:5). Straka však tvrdí, že vidí aj možnosti, ako sa môže v dnešnom stretnutí presadiť aj jeho tím. „Na Neapol musíme ísť odvážne, drzo,“ burcuje svojím typickým spôsobom český kouč. Pripomína, že súper má viacero silných osobností, ale nebezpečný je najmä v prechode do útoku.

Aj kapitán bratislavského tímu, brankár Dušan Perniš vyjadril odhodlanie konečne prerušiť nepriaznivú bilanciu. Nemyslí si, že sa má mužstvo sústrediť na jednotlivých hráčov súpera. „Neapol nie je len o jednom alebo dvoch hráčoch. Dôležitý je celý tím, ktorý je silný. My sa musíme sústrediť na seba a na náš výkon, pokúsiť sa eliminovať všetky silné stránky Neapola.“

zväčšiť Tréner SSC Neapol Rafael Benitéz (uprostred)... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Rafael Benitéz Tréner SSC Neapol Rafael Benitéz (uprostred) sleduje svojich zverencov pri stredajšom tréningu na Pasienkoch.

Kapitánom neapolského mužstva je slovenský stredopoliar Marek Hamšík, najväčšou hviezdou tímu je Argentínčan Gonzalo Higuaín, ktorý si zahral v národnom drese aj na MS v Brazílii a nastúpil aj v základnej zostave vo finále. V kádri sú viacerí iní výborní futbalisti, na tohtoročných MS sa zúčastnil napríklad aj Kolumbijčan Juan Zúñiga či Belgičan Dries Mertens.

„Chceme vyhrať v každom zápase a najdôležitejší je vždy najbližší, teda so Slovanom,“ vyhlásil v stredu známy tréner, Španiel Rafael Benítez, ktorý sedí na lavičke SSC Neapol druhý rok. Potvrdil, že jeho zverencom pomohla posledná ligová výhra na ihrisku Sassuoly (1:0). „Ukázali sme krajšiu futbalovú tvár a zlepšila sa nálada v mužstve.“

Zdôraznil, že slovenský futbal i Slovan pozná, videl viacero jeho zápasov. „Napokon, máme v našom tíme slovenského hráča, takže infomácií máme dosť,“ dodal. „Aj keď sa Slovanu teraz príliš nedarí a prehral vysoko aj v Berne, stále platí, že nielen výsledky vždy hovoria o kvalite mužstva. Očakávam náročný súboj.“

Na otázku Pravdy, či bude spokojný vo štvrtok večer len s víťazstvom a či by remízu považoval za neúspech, odpovedal. „Chceme v Bratislave vyhrať. Ale uvidíme, aký bude priebeh stretnutia, môže sa stať, že aj remíza bude dobrá,“ uzavrel.

Ešte nie je vypredané
V stredu popoludní bolo predaných vyše osemtisíc vstupeniek, takže ešte nie je vypredané a zostávajúce lístky budú k dispozícii aj dnes v pokladniciach štadióna. Organizátori pripomínajú, že vstup priaznivcov domáceho tímu bude len od Polusu, z opačnej strany od Kauflandu majú vstup fanúšikovia súpera. Zápas síce nie je zaradený medzi rizikové, ale na štadión by mali prísť diváci v predstihu, aby stihli bezpečnostné kontroly. Nevyhnú sa im ani vtedy, ak prídu na Pasienky v poslednej chvíli. Brány budú otvorené dve hodiny pred výkopom a 15 minút pred začiatkom zápasu ich zatvoria.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #SSC Neapol #František Straka #Rafael Benítez