Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dostal od UEFA šancu hrať naďalej na Pasienkoch

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava možno predsa len odohrajú domáce zápasy v hlavnej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Neapolu (2. 10.), Sparte Praha (23. 10.) a švajčiarskemu tímu Young Boys Bern (27. 11.) v domovskom stánku na Pasienkoch.

04.09.2014 11:21
Prádzne tribúny, Slovan, Pasienky Foto:
Ilustračná snímka.
debata (1)

Bratislavský klub však musí splniť stanovené kritériá Európskej futbalovej únie. „UEFA sa rozhodla dať Slovanu šancu, aby zorganizoval skupinovú fázu Európskej ligy na štadióne na Pasienkoch. Riadiaci orgán európskeho futbalu však tento krok podmienil dodatočnou kontrolou týkajúcou sa zariadení pre médiá. Skontroluje pri nej kamerové platformy potrebné pre vysielanie priamych televíznych prenosov a takisto aj navýšenie komentátorských pozícií,“ citoval denník Šport slová technického riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Zdena Romana zo správy od UEFA, ktorá dorazila na Pasienky. Kontrola by sa mala uskutočniť 16. septembra 2014.

Vedenie „belasých“ si želá, aby UEFA povolila hrať úradujúcemu slovenskému majstrovi tam, kde dosiaľ. „Štadión na Pasienkoch je zaradený do tretej kategórie. To, čo mu chýba ku štvrtej, je centrálny počítačový systém vstupeniek. Ďalšie výhrady sa týkali pevnosti konštrukcií na kamerové platformy. Na všetky fungujúce už vlastníme statické povolenie, že sú vyhovujúce,“ doplnil Z. Roman, ktorý je optimista: „Ešte pri prvej návšteve pred zápasom play off nás UEFA zaviazala k odstráneniu viacerých nedostatkov. Z hľadiska regulárnosti súťaže je štadión na Pasienkoch pripravený na zápasy skupinovej fázy Európskej ligy. Navyše, väčšina výhrad UEFA mala marketingový, reklamný či obchodný charakter.“

Majiteľ Slovana Ivan Kmotrík skonštatoval, že klub požiadal o výnimku. „Ak by ju UEFA schválila, museli by sme investovať do rekonštrukcie štadióna, aby sa duely Európskej ligy mohli odohrať na Pasienkoch. Išlo by o sumu sto až dvestotisíc eur,“ uviedol podľa HNonline I. Kmotrík.

V prípade, že Európska futbalová únia neodobrí „belasým“ hrať spomenuté domáce stretnutia skupinovej fázy EL na Pasienkoch, v bratislavskom klube majú rozpracované alternatívy – Györ a Viedeň. Možnosť hrať v pražskom Edene padla. V Žiline, kde štadión spĺňa požadované štandardy UEFA, Slovan hrať nechce.

„Na to sú úplne pragmatické dôvody. V ostatných rokoch je Žilina naším najväčším konkurentom v lige, pod Dubňom by sme preto zrejme nenašli domáce prostredie. Nehovoriac o vzdialenosti, veď Žilina je 200 km od Bratislavy,“ uviedol pre denník Šport generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar a doplnil: „Pokiaľ ide o štadión Slavie Praha v Edene, o tejto možnosti sme uvažovali ešte pred žrebom skupinovej fázy, keď sme netušili, že nám postaví do cesty Spartu.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Pasienky