Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu čaká švajčiarsky stroj, pripravený bude aj Jendrišek

S bojovnými ostrovnými tímami si poradili. Teraz si ich čaká švajčiarska precíznosť a vyspelosť. Futbalisti Spartaka Trnava sa dnes predstavia v prvom zápase play off o skupinovú fázu Európskej ligy proti FC Zürich.

21.08.2014 11:00
Spartak Trnava, St. Johnstone Foto: ,
Radosť Martina Mikoviča z gólu.
debata

V troch predkolách zverenci Juraja Jarábka neokúsili trpkosť prehry. K štyrom víťazstvám si pripísali dve remízy a s impozantným skóre 15:4 vzbudzujú rešpekt. „Len málokto očakával, že postúpime cez tri predkolá. Účasť v skupinovej fáze môže byť pre nás špeciálnym bonusom,“ povedal tréner Jarábek.

V Zlatých Moravciach bude Trnavu hnať takmer štyritisíc divákov. Atraktívny súboj je vypredaný. „Hráme tu už štvrtýkrát a cítime sa ako doma. Vďačíme za to aj našim skvelým fanúšikom. Spoliehame sa opäť na ich podporu a veríme, že im urobíme radosť. Urobíme všetko pre to, aby sme si pred odvetou utvorili sľubnú východiskovú pozíciu,“ dodal.

Na Spartak čaká 12-násobný víťaz švajčiarskej ligy (posledný titul z roku 2009), 8-násobný držiteľ národného pohára s legionármi z jedenástich krajín. Kapitánom tímu, ktorý bol nasadený do predkola, EL je Tunisan Yasine Chikhaoui. Hodnota švajčiarskeho kádra sa pohybuje na úrovni 16 miliónov eur, čo je štvornásobok ceny trnavského mužstva.

„Súpera sme v posledných dňoch detailne zmapovali. Jeho sila je v ofenzíve, preto bude dôležité neinkasovať a snáď nejaký gól strelíme. Vieme, že favoritom je Zürich, my môžeme len prekvapiť. To môže byť naša výhoda,“ tvrdí 51-ročný rodák z Trnavy.

V priebehu týždňa pribudol do kádra Spartaka slovenský reprezentant Erik Jendrišek (naposledy pôsobil v nemeckom Cottbuse) a defenzívu vystužil 25-ročný obranca Lukáš Greššák z Ružomberka. Veľkým úlovkom je najmä príchod 27-ročného ofenzívneho univerzála, ktorý môže hrať v útoku i na kraji zálohy. S mužstvom absolvoval už päť tréningov.

„Som hladný po futbale a pripravený nastúpiť. Zdravotne som v poriadku. Cítim sa fajn aj kondične a hoci mi chýba zápasová prax, odohral som v minulosti dosť stretnutí, aby som to zvládol,“ hlási Jendrišek. S Trnavou sa dohodol na polročnej zmluve.

Bývalý hráč Ružomberka, ktorý strávil posledných deväť roku v Nemecku, si oblečie dres s číslom 21. Pred ním mal toto číslo Miroslav Karhan. „Moje obľúbené číslo 26 bolo obsadené, tak som sa rozhodol pred 21-tku. To, že predtým patrilo Mirovi, som nevedel, ale už som to nechcel meniť. Z Trnavy bol o mňa záujem. Rozhodlo, že sa dlhšie poznám s trénerom Jarábkom, možnosť hrať Európsku ligu a tiež výborní fanúšikovia,“ doplnil.

Ľavonohý futbalista si proti švajčiarskemu súperovi zahral v prípravnom zápase pred dvomi rokmi v drese Freiburgu. „Odvtedy sa káder dosť zmenil. Vieme, že má kombinačné mužstvo a silné individuality. Ťaží z naturalizovaných Švajčiarov, podobne ako úspešná reprezentácia. Ich stroj bude ťažké zastaviť,“ prezradil rodák z Trstenej.

Zápas má výkop dnes o 20.15, v priamom prenose ho vysiela Dvojka RTVS. Povedú ho cyperskí rozhodcovia, hlavný je 41-ročný Leontios Trattou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Juraj Jarábek #Erik Jendrišek #FC Zürich