Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa do Trnavy. Jendrišek už môže hrať proti Zürichu

Slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek sa stal s definitívnou platnosťou hráčom FC Spartak Trnava.

19.08.2014 19:42
19. Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

Dvadsaťsedemročný krídelník či útočník (nar. 26. októbra 1986) podpísal s „andelmi“ zmluvu na pol roka. Do slovenského Ríma prichádza z nemeckého Cottbusu ako voľný hráč. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

Trénerovi Jurajovi Jarábkovi bude Jendrišek k dispozícii už na štvrtkový prvý zápas play-off Európskej ligy proti švajčiarskemu FC Zürich, ktorý sa hrá od 20.15 h na štadióne v Zlatých Moravciach. Ľavonohý futbalista si oblečie dres s číslom 21, ktoré v tíme Spartaka nosil Miroslav Karhan.

„V prospech Trnavy zavážilo jej účinkovanie v Európskej lige. Verím, že máme šance na postup, a preto som tu. Chcem pomôcť Spartaku prebojovať sa do skupinovej fázy EL,“ citoval klubový web slová E. Jendrišeka, ktorý ďalej poznamenal:

„Rokovania so Spartakom boli pomerne rýchle. Majiteľ klubu i tréner prejavili interes, v krátkom čase sme našli spoločnú reč. Mal som určité kontakty aj zo zahraničia, ale po zvážení všetkých okolností som sa rozhodol zostať na Slovensku. Mám dvojročného syna, v Nemecku som s ním často nebol. Každopádne, chcel som byť trochu aj s rodinou, ale vychádzal som najmä z toho, že zahraničné ponuky neboli také, aké by som uvítal. Preto som sa rozhodol vrátiť na Slovensko.“

Rodák z Trstenej pochválil trnavské prostredie. „Spartak má výborných fanúšikov. Je to futbalové mesto, na Slovensku ide o výraznú značku. K tomu nie je čo dodať,“ poznamenal ďalej Erik Jendrišek.

Bývalý hráč Ružomberka pôsobil takmer deväť rokov v Nemecku, keď si postupne obliekal dresy Hannoveru, 1. FC Kaiserslautern, Schalke 04, Freiburgu a spomenutého Cottbusu. Po dopísaní na súpisku pre Európsku ligu môže nastúpiť za Trnavu už vo štvrtok proti FC Zürich, so švajčiarskym futbalom má tiež skúsenosti.

„Hral som už aj priamo proti Zürichu. Bolo to za čias môjho pôsobenia vo Freiburgu, ktorý leží iba 40 kilometrov od švajčiarskych hraníc. Často teda volili na prípravné zápasy súperov z tejto krajiny. S tímom Zürichu som sa konfrontoval približne pred dvoma rokmi, odvtedy sa však mužstvo dosť zmenilo. Určite ide o kvalitný tím, vo štvrtok nás poriadne preveria. Do domácej ligy ťahajú v poslednom čase aj hráčov z Nemecka,“ uviedol Erik Jendrišek a na margo postupových šancí v play-off EL dodal:

„Favoritom je bez debaty Zürich. Švajčiari boli účastníkom majstrovstiev sveta, majú tam teraz silnú generáciu. Švajčiarsko žije futbalom teraz úplne inak ako my, aj keď vďaka výsledkom slovenských tímov v európskych súťažiach si myslím, že sa trochu prebudila fanúšikovská základňa. Verím, že o šancu sa popasujeme.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Erik Jendrišek