Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhrali sme so šťastím, Košice boli lepšie, priznal kapitán Liberca

Futbalisti Liberca si vezú z Košíc po úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy výhru 1:0, ale nový kapitán Jiří Fleišman bol z výkonu tímu rozladený.

17.07.2014 22:48
debata
zväčšiť Slovenský brankár Liberca Lukáš Hroššo aj s... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Lukáš Hroššo, Boris Sekulič, Ajdin Redžič Slovenský brankár Liberca Lukáš Hroššo aj s pomocou spoluhráčov likviduje šancu Košičanov Borisa Sekuliča a Ajdina Redžiča.

Triumf po góle z penalty označil za veľmi šťastný. V súťažnej premiére podľa neho Slovan doplácal na malú zohratosť a Košičani boli vo všetkých smeroch lepší.

„Je to jedno z najšťastnejších víťazstiev. Tento zápas rozhodlo šťastie, ktoré stálo pri nás,“ povedal novinárom Fleišman. „Z výkonu som sklamaný, z víťazstva mám ale obrovskú radosť. Aj preto, že som mal v Európe prvýkrát kapitánsku pásku. Predvedená hra ale stála za prd,“ doplnil ľavý obranca.

Pripustil, že Košice Slovan predčili vo všetkých smeroch. „Nedokázali sme podržať loptu. Ale hrá sa na góly a my sme jeden dali z penalty. Vyhrali sme 1:0 a to sa počíta,“ uviedol Fleišman.

Na hre Liberca, ktorý trénuje Samuel Slovák, sa podľa neho podpísalo, že hral prvý súťažný duel v novej sezóne. „Chýbala nám zohratosť. Málo sme držali loptu a veľa nakopávali. Útočníci sa snažili, ale keď stratili loptu, zostala tam 30-metrová diera a zase sa to na nás valilo. Boli sme stále pod tlakom. Na medzihre budeme musieť zapracovať,“ vyhlásil Fleišman.

Napriek nepresvedčivému výkonu nepovažuje dvojzápas ani zďaleka za rozhodnutý. „Nepovedal by som, že postup je blízko. Máme za sebou polčas, vedieme o jeden gól. Ako sme dnes videli, Košice sú veľmi dobrý tím. Ukázali nám, že nie sú mužstvom, cez ktoré by sa dalo prejsť bez boja,“ dodal nový liberecký kapitán.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #mfk košice #Slovan Liberec