Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus má pred semifinále Európskej ligy motiváciu navyše

Štvrtkovými prvými zápasmi sa začne semifinálová fáza futbalovej Európskej ligy 2013/2014. Aktérmi budú bez výnimky mužstvá z južnej časti kontinentu, čerstvý portugalský majster Benfica Lisabon privíta Juventus Turín a v španielskom derby si FC Sevilla zmeria sily s Valenciou. Oba duely sa začnú o 21.05 h SELČ.

24.04.2014 12:59
Paul Pogba Foto: ,
Stredopoliar Juventusu Paul Pogba.
debata

Benfica povzbudená ziskom 33. národného titulu bude chcieť napraviť minuloročné účinkovanie, keď vo finále nestačila na londýnsku Chelsea. Portugalský tím ťahá na európskej scéne 12-zápasovú šnúru bez prehry na domácom trávniku. Na Estádio da Luz ju naposledy dokázal zdolať FC Barcelona v skupinovej fáze Ligy majstrov 2012/2013. Naopak, Juventus má o motiváciu navyše, keďže finále EL sa uskutoční 14. mája na jeho štadióne.

Lisabončania ani Turínčania v tomto ročníku druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže ešte neokúsili trpkosť prehry. „Veľa hráčov z tohto tímu nikdy nevyhralo európsku súťaž a Juventus samotný dlho netriumfoval na medzinárodnej scéne. Keď sa dostanete do tejto fázy, motivácia dokáže robiť rozdiely. Aj na konci sezóny, keď už v nohách cítite únavu. Vidina zisku trofeje vám môže dodať energiu navyše,“ povedal stredopoliar Juventusu Claudio Marchisio pre portál UEFA.com. Benfice bude chýbať dvojica hráčov základnej zostavy Eduardo Salvio a Sílvio.

Futbalisti Benficy Lisabon oslávili uplynulý... Foto: SITA/AP, Armando Franca
Benfica Lisabon, radosť Futbalisti Benficy Lisabon oslávili uplynulý víkend zisk portugalského titulu.

FC Sevilla po druhý raz v tejto sezóne EL narazí vo vyraďovacej časti na protivníka z rovnakej krajiny, po osemfinálovej konfrontácii s mestským rivalom Betisom ju čaká Valencia. Duel bude špeciálny aj pre „netopiere“, Andalúzanov totiž trénuje ich bývalý kouč Unai Emery. Sevilla je najdlhšie pretrvávajúcim tímom v EL 2013/2014, svoju púť začala už v treťom predkole. Valencia je v semifinále EL opäť po ročníku 2011/2012, v tejto fáze nestačila potom na neskoršieho celkového víťaza Atlético Madrid.

Valencia naposledy vyhrala predchodcu Európskej ligy (Pohár UEFA) v roku 2004, FC Sevilla v rokoch 2006 a 2007. „Viem, čo táto súťaž znamená pre klub už od momentu, ako som sem prišiel. Momentálne hráme dobre a o tom je futbal. Po dvoch triumfoch v tejto súťaži môžem vidieť nadšenie fanúšikov, zástupcov klubu a ich ambíciu vyhrať ju znova. Valenciu sme v lige síce v tejto sezóne nezdolali, ale semifinále Európskej ligy bude podľa mňa o niečom inom. Bude to pekná skúsenosť a výnimočná udalosť pre španielsky futbal,“ povedal 27-ročný kolumbijský útočník Carlos Bacca, ktorý prišiel do Sevilly v lete z belgických Brúgg ako náhrada za Álvara Negreda.

Prvé zápasy semifinále Európskej ligy:

  • 21.05 h: Benfica Lisabon (Portug.) – Juventus Turín (Tal.), rozhoduje: Cakir (Tur.)
  • 21.05: FC Sevilla (Šp.) – FC Valencia (Šp.), rozhoduje: Skomina (Slovin.)
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Európska liga #benfica lisabon #FC Sevilla #FC Valencia