Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najprv za Lyon na PlayStation, teraz proti nemu na trávniku

V základnej zostave futbalistov Plzne vo štvrtkovej odvete osemfinále Európskej ligy proti Lyonu (2:1) chýbal kapitán Pavel Horváth.

21.03.2014 10:57
Patrik Hrošovský, Milan Lalkovič Foto: ,
Patrik Hrošovský (vľavo) v drese dvadsaťjednotky.
debata

Domácu 38-ročnú ikonu nahradil Patrik Hrošovský – slovenský mladík s rovnakým dňom a mesiacom narodenia aj prvými písmenami mena a priezviska, ale o 17 rokov mladší. Vo svojej európskej premiére odohral celé stretnutie a nebol len do počtu. V 60. min po jeho centri z pravej strany dosiahol Daniel Kolář vyrovnávajúci gól. Viktoria napokon zvíťazila 2:1, aj keď na postup do štvrťfinále to po prehre v Lyone 1:4 nestačilo.

„Ešte nedávno som za Lyon hral na PlayStation, teraz som si zahral proti nemu na trávniku v európskej súťaži. Je to krásny zážitok, takmer ako sen. Počas zimy som ani len nepomyslel na to, že sa ma taký zápas môže týkať. Tréner však povedal, že mi verí ako aj celému mužstvu,“ cituje Hrošovského server iDnes.cz.

Slovenský stredopoliar Hrošovský začínal s futbalom v Prievidzi a ako 19-ročný prestúpil z trenčianskej akadémie do Plzne. Postupne bol na hosťovaní v druholigovom Sokolove aj Ústí nad Labem, štarty v najvyššej českej súťaži začal zbierať až minulú jeseň v drese nováčika Znojma. Zatiaľ odohral v Gambrinus lige 16 zápasov a strelil 4 góly, všetky štyri za Znojmo. V drese Plzne na jar absolvoval v najvyššej českej súťaži vo dvoch dueloch dovedna len 61 minút.

„Čakal som, že tam zostanem aj na jar, ale poslali ma do Plzne. Zápasy v Európskej lige sú super, kvalitou o triedu vyššie ako v našej ligovej súťaži. Pre mňa je to veľká skúsenosť. Sledujem najlepších hráčov, aby som od nich niečo odkukal,“ uviedol Hrošovský. Tréner Plzne Dušan Uhrin ml. na adresu slovenského mladíka pre iDnes.cz podotkol: „Som rád, že hral dobre. Je talentovaný.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Patrik Hrošovský #Olympique Lyon