Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec Švento po postupe Salzburgu: Tento tím má obrovský potenciál

Futbalisti rakúskeho klubu Red Bull Salzburg si vo štvrtok zaistili postup do jarného šestnásťfinále tohtosezónnej edície Európskej ligy UEFA 2013/2014. K postupu úradujúceho rakúskeho majstra a k víťazstvu 3:1 na pôde belgického Standardu Liége v rámci základnej C-skupiny pomohol aj slovenský reprezentant Dušan Švento.

08.11.2013 12:18
Dušan Švento Foto: ,
Slovenský futbalista Salzburgu Dušan Švento si na ihrisku Standardu Liége vyskúšal aj takéto podmienky.
debata

Ľavonohý univerzál nastúpil v základnej zostave, odohral 65 minút na poste krajného záložníka a v 42. min strelil úvodný gól stretnutia. RB Salzburg získal v štyroch zápasoch v kontinentálnom pohári číslo dva 12 bodov a zabezpečil si právo štartu v jarných vyraďovacích súbojoch.

Zostrih zápasu Standard Liége - Red Bull Salzburg

„Tento tím má obrovský potenciál. Uvidíme, čo prinesie ďalší priebeh súťaže,“ cituje Šventove slová portál laola1.at. „V úvode sme mali problémy, hráči Liége začali veľmi dobre. Je obrovskou úľavou, že sme si zabezpečili postup už po štyroch stretnutiach,“ vyhlásil obranca Salzburgu Christian Schwegler, ktorého doplnil tréner rakúskeho mužstva Roger Schmidt: „Dali sme krásne góly, dobre sme bránili. Zaslúžili sme si víťazstvo. Vďaka tomu, že sme sa už kvalifikovali ďalej, môžeme byť pokojní. Chceli sme využiť hneď prvý postupový mečbal, bolo to pre nás veľmi dôležité.“

Pre 28-ročného rodáka z Ružomberka Šventa bol presný zásah v Liége druhým súťažným gólom v tomto ročníku, skóroval aj 19. októbra v ligovom súboji s Wackerom Innsbruck pri víťazstve „červených býkov“ 6:0.

Štvrté kolo rozhodlo aj o druhom postupujúcom z C-skupiny. Stal sa ním dánsky Esbjerg, ktorý má zásluhou tesného víťazstva 1:0 nad švédskym Elfsborgom nepreklenuteľný osembodový náskok pred Standardom Liége a práve Elfsborgom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Švento #Red Bull Salzburg