Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia Legie vyvádzali v Ríme, spôsobili chaos v uliciach i na štadióne

Temperamentní fanúšikovia futbalového klubu Legia Varšava opäť predviedli svoju horšiu tvár. Výtržnosti a nepokoje v uliciach Ríma pred štvrtkovým súbojom Európskej ligy UEFA Lazio - Legia (1:0) viedli k zatknutiu 16 Poliakov a skonfiškovaniu nebezpečných nástrojov na povzbudzovanie.

20.09.2013 10:58
Legia Varšava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Legie pred zápasom proti Laziu Rím.
debata

Talianska agentúra ANSA informovala, že polícia musela zasahovať aj na Olympijskom štadióne, kde chceli desiatky poľských fanúšikov preraziť bariéry.

Talianske zdroje uvádzajú, že nespratní Poliaci spôsobili chaos v uliciach talianskej metropoly už v stredu večer. Obsadili turisticky atraktívne miesta ako Coloseum alebo Piazza Venezia a odohralo sa tam aj niekoľko drobných incidentov. Niektorí odmietli zaplatiť za taxislužby, ďalší zatiahli ručnú brzdu vo vlaku smerujúcom z Ríma do Lida. Jeden z fanúšikov sa dokonca zamiešal medzi novinárov spovedajúcich guvernéra regiónu Lazio Nicolu Zingaretiho a ponúkol mu zmrzlinu.

Fanúšikovia Legie Varšava na Olympijskom štadióne v Ríme

Problémy s fanúšikmi Legie nie sú ničím nezvyčajným. Disciplinárna komisia UEFA len nedávno potrestala tento poľský klub za výtržnosti jeho prívržencov v zápasoch predkôl Ligy majstrov proti nórskemu Molde a rumunskej Steaue Bukurešť uzavretím štadióna na zápas Európskej ligy proti Apollonu Limassol (3. 10.). UEFA navyše podmienečne uzavrela Legii štadión na jeden súboj na obdobie piatich rokov a dala pokutu 150-tisíc eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #Európska liga #chuligáni #legia varšava #Lazio Rím