Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senickým futbalistom stačí v odvete aj remíza

Najlepšiu pozíciu majú pred štvrtkovými odvetami 2. predkola Európskej ligy senickí futbalisti.

25.07.2013 09:00
Corgoňliga, Trnava - Trenčín Foto: ,
Futbalisti Trenčína v nedeľu prehrali v Corgoňlige v Trnave 1:2 (na snímke Martin Mikovič z Trnavy v nájazde na brankára Trenčína Miloša Volešáka), vo štvrtok sa pokúsia preskočiť švédsku prekážku v predkole Európskej ligy.
debata

V súboji s čiernohorským tímom z Podgorice sú jedinými z troch slovenských zástupcov, ktorým stačí na postup aj remíza (0:0 alebo 1:1). Remízu dosiahol aj trenčiansky tím s IFK Göteborg (0:0). Len žilinský MŠK musí dnes doháňať dvojgólový náskok súpera z Ľubľany.

Senica: Zatiaľ len jedna výhra

Seničania mali už v prvom stretnutí bližšie k víťazstvu, nad Mladostou Podgorica dva razy viedli a druhý raz stratili tesný náskok až päť minút pred koncom. Obranca Juraj Križko priznal, že pred zápasom by síce remízu 2:2 brali, ale po ňom sa im málila a boli trochu sklamaní. „Súpera nemôžeme podceňovať. Mužstvo, ktoré zdolá Videoton, futbal hrať vie,“ zdôraznil na klubovom webe Križko. Verí, že diváci utvoria dobrú kulisu. „Dúfam, že prídu a spravia výbornú atmosféru,“ dodal.

Seničania sa tretí raz za sebou predstavili v pohárovej Európe a dva razy predtým bolo pre nich konečnou práve druhé predkolo. Zatiaľ vyhrali len raz – doma vlani zdolali MTK Budapešť (1:0), ale podľahli potom tímu APOEL Nikózia (0:1) a pred dvoma rokmi Red Bullu Salzburg (0:3). Vo štvrtok večer majú nadosah historický postup a veľkú motiváciu aj preto, lebo v ďalšom kole by narazili na Sevillu.

Trenčín: Čakajú divákov v Dubnici

Ani jeden zo súperov nevyužije v tomto súboji výhodu domáceho prostredia. V Göteborgu sa pred týždňom nehralo, lebo štadión je k dispozícii pre zápasy ME žien a v Trenčíne sa hrať tiež nebude, pretože jeho štadión nespĺňa potrebné normy. Trenčania sa presťahujú do neďalekej Dubnice nad Váhom a veria, že za nimi prídu i fanúšikovia.

Bezgólová remíza z prvého súboja mala pre mužstvo cenu najmä preto, že väčšinu stretnutia odohralo v oslabení – mladý obranca Mazáň dostal červenú kartu už v 10. minúte a potom až do konca prežíval muky.

Tréner Ľuboš Nosický ocenil po prvom zápase najmä výkon brankára Volešáka, ktorý niekoľkokrát podržal mužstvo a mal najväčšiu zásluhu na bezgólovom stave. „V prvom zápase chalani dobre bránili. Göteborg je však silný súper, technicky, dobrý na lopte i vo vzduchu,“ vyhlásil Miloš Volešák na stránke AS.

Nosický svoj tím ešte nevidí v ďalšom kole. „Pred odvetou sú šance oboch tímov otvorené. Musíme hrať na víťazstvo a súperovi, ak strelí gól, stačí aj remíza,“ zdôrazňuje.

Žilina: Mrzí najmä tretí gól

Žilinčania nezvládli prvý zápas podľa predstáv. Na ihrisku Olimpie Ľubľana inkasovali až tri góly a ak chcú postúpiť, musia podať lepší výkon ako pred týždňom. Ich jediný gól strelil Michal Škvarka: „Znížili sme na 1:2, chceli sme ešte vyrovnať, aby sa nám išlo do odvety lepšie, ale, žiaľ, prišiel ďalší gól.“

Ten padol až v nadstavenom čase a môže Žilinu najviac mrzieť. „Nie je to najlepší výsledok, no máme pred sebou odvetu a určite sa nemienime dopredu vzdať,“ vyhlásil na klubovej stránke slovenský reprezentant v žilinskom drese Viktor Pečovský. „Musíme sa poučiť, povedať si, kde sme urobili chyby a do odvety ísť ako mužstvo,“ dodal kapitán Jozef Piaček.

Žilina už pred dvoma týždňami odohrala doma pohárový súboj s Torpedom Kutaisi a akiste aj pod vplyvom jasnej výhry z prvého zápasu (3:0) inkasovala až tri góly a iba remizovala (3:3). Tentoraz si podobný výsledok a ani výkon, samozrejme, nemôže dovoliť… Nastúpi bez Bella, lebo ten videl v prvom zápase červenú kartu.

Program slovenských tímov
17.00 AS Trenčín – IFK Göteborg prvý zápas 0:0
17.30 MŠK Žilina – Olimpija Ľubľana prvý zápas 1:3
19.30 FK Senica – Mladost Podgorica prvý zápas 2:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Trenčín #Európska liga #futbal #Senica