Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania proti zvyšku Európy. Uspejú či pohoria?

Zostane bez zástupcu v európskych pohároch? Alebo ovládne klubovú súťaž číslo dva?

11.04.2013 10:00
Chelsea Foto: ,
Budú sa tešiť futbalisti Chelsea aj po zápase v Kazani?
debata (1)

Reč je o anglickom futbale. Jedna z najsilnejších líg sveta sa môže po veľkom prepadáku v Lige majstrov dočkať sklamania aj v Európskej lige. Vo štvrťfinále má hrdá Premier League síce až troch zástupcov, ale po úvodných zápasoch to vyzerá na postup len v prípade londýnskej Chelsea. Naopak, na Tottenham a Newcastle čaká tuhý boj o semifinálové miestenky.

Najmä Newcastle je v neľahkej situácii. Na ihrisku Benficy Lisabon prehral pred týždňom 1:3 a doma tak potrebuje skórovať minimálne dvakrát. Proti lídrovi portugalskej ligy to však bude náročné. Benfica je totiž silná nielen v útoku, ale aj v obrane. Napokon, v domácej súťaži inkasovala v 25 zápasoch len 15 gólov.

„Veľmi dôležitý bude úvod stretnutia. Ak skórujeme v prvých dvadsiatich minútach, budeme mať veľkú šancu na postup,“ tvrdí pre uefa.com domáci tréner Alan Pardew, ktorého zverenci sa dobre naladili cez víkend, keď v lige zdolali Fulham 1:0. K veľkému prekvapeniu sa schyľuje v Bazileji. Švajčiarsky tím, ktorý si v minulej sezóne zahral v osemfinále Ligy majstrov, má blízko k vyradeniu ďalšieho favorita. V Londýne uhral s Tottenhamom remízu 2:2, no do odvety mohol ísť aj s náskokom. Hotspur totiž dokázali zmazať dvojgólové manko súpera.

V Bazileji však bude trénerovi André Villas-Boasovi chýbať niekoľko opôr vrátane Gallasa či Lennona. Najciteľnejšia je však strata zraneného Balea, ktorý bol v parádnej forme. „Nemáme síce hviezdy, akými sa môže pochváliť súper, ale tvoríme výborný tím. Máme na to, aby sme si zahrali medzi najlepšou štvorkou súťaže,“ vyhlásil Murat Yakin, bazilejský kouč, ktorý môže doviesť mužstvo k historickému úspechu.

Ak bude patriť dnešná noc Bazilejčanom, bude musieť zachrániť česť anglického futbalu Chelsea. Kazaň však už v tomto ročníku dokázala, že favoritom vie poriadne znepríjemniť život. V základnej skupine zaskočila Inter Miláno, ktorý zdolala doma 3:0 a neprehrala ani v odvete (2:2). V šestnásťfinále si zas poradila s obhajcom trofeje. Atlético Madrid vyradila po výsledkoch 2:0 a 0:1.

Uspeje v moskovských Lužnikách tretí tím Premier League?

1 debata chyba