Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Megatrapas. Na Pasienkoch vypadlo osvetlenie, hrozila kontumácia

Slovenský futbal zažil ďalší veľký trapas! V úvode zápasu Slovan - CZ Belehrad vypadlo na Pasienkoch osvetlenie.

05.08.2010 20:38 , aktualizované: 06.08.2010 00:57
Tma na Pasienkoch Foto:
Tma na Pasienkoch.
debata (34)

Pre Slovan sa pritom duel začal ideálne – v 2. minúte sa domáci ujali vedenia po vlastnom góle Djordjeviča. O pár sekúnd neskôr však prišla vec, akú si vyspelé európske futbalové krajiny nevedia predstaviť – na Pasienkoch vypadlo osvetlenie.

Problémom boli preťažené transformátory. Na Pasienky totiž počas týždňa preniesli viacero reflektorov zo štadióna Slovana, aby tak boli vytvorené lepšie podmienky pre hru. Staručké a navlhnuté (pred zápasom bola búrka) osvetlenie na Interi to nevydržalo a nastala tma.

Tma na Pasienkoch. Foto: TASR
Tma na Pasienkoch Tma na Pasienkoch.

Nešlo však o náhodný výpadok, ale vážny problém. Duel sa totiž prerušil na 48 minút. Švédsky rozhodca Markus Strömbergsson pritom v najhoršom prípade mohol uvažovať aj o kontumačnej prehre slovanistov 0:3.

Zápas napokon pokračoval, no osvetlenie bolo výrazne stiahnuté a aj okolité budovy štadióna sa ponorili do väčšej tmy ako obvykle. Navyše sveteľná tabuľa zostala do konca zápasu vypnutá.

„Predpis UEFA hovorí, že keď sa stane takáto situácia, tak do 60 minút ju musíme odstrániť. Tých 60 minút je o tom, že svetlá môžu trikrát za sebou a sčítavajú sa tie minúty, do ktorých to treba napraviť, čo sa nám podarilo,“ povedal bezpečnostný manažér Slovana Zdeno Roman.

Počas celého týždňa pritom na Pasienkoch od rána do noci testovali osvetlenie. Vždy vydržalo…

„Výpadok nebol iba na našom štadióne, ale aj v širšom okolí. V tejto chvíli ešte nevieme špecifikovať príčinu. V ostatných dňoch prebiehala na štadióne výmena starých reflektorov za nové, po ktorej sme dostali potrebnú pasportizáciu. Ak nás UEFA požiada o vyjadrenie, potom zaujmeme stanovisko. Našou prioritou bolo, aby sa duel dohral dokonca,“ uviedol marketingový manažér ŠK Slovan Bratislava Tomáš Cho.

Na Pasienkoch by sa mali dať veci do poriadku maximálne za týždeň, teda do prípravného zápasu Slovenska s Chorvátskom. „Máme objednané náhradné zdroje, ktoré v prípade takéhoto výpadku budú pripravené. Máme komplet novú trafostanicu a transformátory, ktoré utiahnu všetko. My v každom prípade nechceme podceniť túto situáciu a byť pripravení do zápasu s Chorvátskom,“ dodal Roman.

Tma na Pasienkoch.
Tma na Pasienkoch.
34 debata chyba