Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banská Bystrica si spravila hanbu v Gruzínsku. Postup je v nedohľadne

Futbalisti Dukly Banská Bystrica prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy na ihrisku gruzínskeho tímu FC Zestafoni 0:3. Zverenci trénera Karola Marka prehrávali od 24. minúty po presnom zásahu Dvaliho, v 48. minúte zvýšil na 2:0 Dzaria a opäť Dvali stanovil skóre. Vyhliadky slovenského zástupcu na postup do 3. predkola tak dostali poriadne trhliny. Odveta sa hrá 22. júla o 17.00 h na Štiavničkách.

15.07.2010 19:58
Futbalisti Banskej Bystrice Foto:
Futbalisti Banskej Bystrice.
debata (15)

2. predkolo EL, 1. zápas:
FC Zestafoni – Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)

  • Góly: 24., 65. Dvali, 48. Dzaria. Rozhodovali: Banari – Trofan, Besliu (všetci Mold.), ŽK: Gelašvili, Daušvili – Savič, Brašeň, Ďuriš.
  • Zestafoni: Kvaškvadze – Benašvili, Oniani, Daušvili, Chidešeli – Dzaria, Eliava, Babunašvili (30. Aptsiauri), Grigalašvili (79. Pipia) – Gelašvili, Dvali (79. Aladašvili)
  • Dukla: Boroš – Brašeň, Adámik, Poljovka, Savič – Pleva, Považanec – Pančík, Gajdoš (77. Ďurica), Hučko (66. Pich) – Ďuriš

Úvodné minúty sa niesli v znamení tlaku domácich, ktorí mali hneď niekoľko výborných šancí na prekonanie Boroša. Postupom času však aktivita Zestafoni ochabla, lenže v 24. minúte po ukážkovom brejku Dvali predsa len prekonal brankára Dukly – 1:0. O desať minút mal vyrovnanie na kopačke Hučko, ale minul cieľ a po akcii Saviča ho o malú chvíľu napodobnil Adámik, ktorého strela sa tiež nezmestila do priestoru troch žrdí. Autor prvého gólu bol pri chuti, Dvali v 42. minúte tvrdo vystrelil, ale Boroš bol pozorný. V neznesiteľnej horúčave tvrdili muziku domáci futbalisti zvyknutí na takúto klímu a v 48. minúte Dzaria zvýšil vedenie Zestafoni na 2:0.

Dukla bola v zápase slabším tímom a málo sa pokúšala s nepriaznivým vývojom niečo urobiť. Naopak, po rohu Grigalašviliho bol blízko ku gólu stopér Oniani, ale Boroš vytiahol famózny zákrok. V 65. minúte však už bol bezmocný proti strele Dvaliho, ktorý na obrovskú radosť tribún upravil už na hrozivých 0:3 z pohľadu hostí a to ešte Boroš viackrát výborne zasiahol proti ďalším šanciam Gruzíncov. Situácia pred odvetou tak pre Duklu vyzerá veľmi zložito.

Povedali po zápase:

Karol Marko (tréner Banskej Bystrice): „Góly sme dostali po troch našich chybách. Domáci boli veľmi dobrí ´na lopte´ a rýchli. V ofenzívne sme hrali ustráchane, vytvorili sme si iba jednu šancu pred koncom Mišom Ďurišom. Bolo to veľmi ťažké prostredie. Navyše, taký výkon arbitrov som už dlho nezažil. Rozhodca nás poškodil. S týmto dvojzápasom musíme niečo urobiť, pretože súper je zvládnuteľný. Čaká nás ešte domáce stretnutie, v ktorom budú mať chlapci určite väčšie sebavedomie.“

15 debata chyba