Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší podvod z dielne DAC. Falošnú zmluvu mal aj Ahmed Hassan

Ďalší hráč futbalového tímu FK DAC 1904 Dunajská Streda Ahmed Hassan Ismail má podľa denníka Šport na matrike Slovenského futbalového zväzu registrovanú falošnú zmluvu, ktorá je úplne iná, ako tá, ktorú podpisoval. Hráč s dvojitým občianstvom (má francúzsky i džibutský pas) uviedol, že zmluvu s FK DAC 1904 podpísal v lete 2008.

23.04.2010 15:58
Dunajská Ahmed Hassan Foto:
Stredopoliar Dunajskej Stredy Ahmed Hassan.
debata (21)

„Na papieri bola v angličtine. To som podpísal. Doba platnosti do decembra 2009. Mesačná gáža 3000 eur,“ citoval Šport slová odchovanca futbalovej akadémie OSC Lille, ktorý za reprezentáciu Džibutska odohral desať medzištátnych zápasov a dal v nich štyri góly. „Od júla či augusta 2009 som však zo sľúbených peňazí nevidel ani cent. Preto som sa v decembri začal zaujímať, kedy mi dlžnú sumu zaplatia, a čo bude so mnou od januára 2010. Napriek mojej snahe som od vedenia klubu, pánov Mohseniho a Antala, nedostal žiadnu odpoveď,“ prezradil Ahmed Hassan v opise divných praktík šéfov tímu zo Žitného ostrova.

Futbalista DAC-u sa po zápase 19. kola Corgoň ligy FK DAC 1904 Dunajská Streda – FC Nitra (2:2) vrátil do Francúzska, odkiaľ začal riešiť svoje problémy s funkcionármi Dunajskej Stredy. V spolupráci s anglickým manažérom sa mu podarilo získať kópiu hráčskej zmluvy, ktorá je podľa neho falošná.

„Je v slovenčine a sú v nej minimálne dve zásadné zmeny. Podľa tohto falzifikátu doba mojej viazanosti s Dunajskou Stredou je až do decembra 2013 a plat 400 eur mesačne,“ vysvetlil Hassan, ktorý vo Francúzsku čaká na vyriešenie kauzy. „Ťažko teraz môžem riešiť moju budúcnosť, keď nemám papiere v poriadku. A pritom som neurobil žiadnu chybu. Uzavrel som zmluvu, dodržal som jej platnosť, podľa nej som od januára 2010 voľným hráčom. Ak sa tieto veci veľmi rýchlo nevyriešia, spolu s agentom dáme moju záležitosť vyšetrovať FIFA,“ zdôraznil Hassan, ktorý v drese FK DAC odohral 39 majstrovských zápasov v Corgoň lige.

Podľa denníka Šport sú v kádri Dunajskej Stredy momentálne okrem štyroch rebelujúcich Kamerunčanov (Elong Elong, Adiaba Bondoa, Guillaume N'Kendo, Paul Ntsogo Boya) a Ahmeda Hassana ešte ďalší štyria hráči, ktorí sú odhodlaní verejne vystúpiť proti vedeniu klubu. K tomuto kroku ich vedie doterajšie neplnenie zmluvne dohodnutých podmienok.

Reakcia funkcionárov DAC-u na tvrdenia Ahmeda Hassana je postavená na tvrdení, že Hassan je nedisciplinovaný hráč, ktorý si podľa stále platnej zmluvy (do decembra 2013) neplní povinnosti. „Ahmed Hassan má s naším klubom riadne uzavretú zmluvu do decembra 2013, ktorú DAC dodržal vo všetkých bodoch, vrátane finančného plnenia. Naopak, hráč ju porušil svojvoľným nezapojením sa do tréningu od decembra 2009, keď odišiel do Francúzska. My sme ho vyzvali, aby sa vrátil a riadne si plnil povinnosti profesionálneho hráča,“ uvádza sa v stanovisku DAC.

21 debata chyba