Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester dobyl ihrisko Chelsea, Barcelona rozstrieľala Šachťor 5:1

Prvú bitku o Anglicko vo štvrťfinále Ligy majstrov vyhrali futbalisti Manchestru United. Zverenci Alexa Fergusona zdolali v Londýne domácu Chelsea najtesnejším rozdielom 1:0 a pred budúcotýždňovou utorkovou odvetou si vypracovali veľmi sľubnú šancu na postup do semifinále.

06.04.2011 22:38
Wayne Rooney Foto:
Oslavné gesto Wayna Rooneyho.
debata

Štvrťfinále Ligy majstrov:
FC Chelsea (Angl.) – Manchester United (Angl.) 0:1 (0:1)

  • Gól: 24. Rooney, rozhodoval: Undiano Mallenco (Šp.)
  • FC Chelsea: P. Čech – Bosingwa (79. Obi Mikel), Ivanovič, Terry, Ashley Cole – Ramires, Essien, Lampard, Žirkov (70. Malouda) – F. Torres, D. Drogba (70. Anelka)
  • Manchester: Van der Sar – Rafael (51. Nani), R. Ferdinand, N. Vidič, Evra – Valencia, Carrick, Park Ji-sung (90.+ Smalling), Giggs – J. Hernández (78. Berbatov), Ro­oney

Hrdinom zápasu sa stal kanonier Wayne Rooney, ktorý sa už v 24. min postaral o jediný gól zápasu. Rozhodujúcu akciu zápasu začal Carrick, ktorý skvelo preniesol hru na ľavú stranu, kde ju spracoval Giggs a jeho pas vo vnútri šestnástky našiel voľného Rooneyho. Jeho strela sa ešte obtrela o žrď, od ktorej sa odrazila za Čechov chrbát.

Domáci však mohli ešte do prestávky vyrovnať. To by však musel Lampard v 45. min premeniť stopercentnú šancu, keď jeho strelu z bránkovej čiary vykopával Evra a tesne predtým Torres netrafiť žrd hosťujúcej bránky.

Ryan Giggs a Fernando Torres. Foto: SITA
Ryan Giggs, Fernando Torres Ryan Giggs a Fernando Torres.

Chelsea sa v druhom polčase aspoň vyrovnať, ale všetky jej vážnejšie príležitosti skončili na výborne chytajúcom Van der Sarovi. V samom závere mohol odpískať španielsky rozhodca Alberto Undiano Mallenco dvakrát penaltu, no zákrok Evru na Ramiresa ako faul neposúdil, kontakt Francúza Evru s nohami Torresa dokonca odmenil žltou kartou za simulovanie pre španielskeho útočníka.

Štvrťfinále Ligy majstrov:
FC Barcelona (Šp.) – Šachťor Doneck (Ukr.) 5:1 (2:0)

  • Góly: 2. Iniesta, 34. Dani Alves, 53. Piqué, 61. S. Keita, 86. Xavi Hernández – 60. Rakickij, rozhodoval: Thomson (Škót.)
  • FC Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Busquets, Adriano Correia (77. Maxwell) – Mascherano, Xavi Hernández, S. Keita – D. Villa (70. Pedro Rodríguez), Messi, Iniesta (90. Afellay)
  • Šachťor: Pjatov – D. Srna, Iščenko, Rakickij, Rat – G. Mchitarjan, Hübschman (82. Eduardo) – Douglas Costa, Jadson (70. Fernandinho), Willian (75. Alex Teixeira) – Luiz Adriano

V druhom zápase potvrdila úlohu favorita Barcelona a najmä vďaka Iniestovi si už do prestávky vypracovala proti Donecku dvojgólový náskok. Španielsky útočník už v 2. min otvoril skóre a po polhodine hry vypracoval šancu pre Daniho Alvesa, ktorý zvýšil na 2:0. Keď v 53. min pridal Piqué tretí gól Kataláncov, zdalo sa byť rozhodnuté.

Andres Iniesta a David Villa sa tešia z gólu. Foto: SITA
Andres Iniesta, David Villa Andres Iniesta a David Villa sa tešia z gólu.

Lenže o chvíľu hostia zásluhou Rakickijeho znížili, ale následná gólová odpoveď Keitu prakticky nasmerovala Barcelonu medzi štvoricu najlepších klubov lukratívnej súťaže. Gólový účet zápasu ukončil v samom závere Xavi.

Wayne Rooney.
Luiz Adriano zo Šachťoru sa takto zavesil na...
+7Dani Alves sa raduje z gólu.
debata chyba