Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutná Cibulková: Také chyby si nemôžem dovoliť

Bojovala ako vždy. Ale hoci bola na kurte v zápase tretieho kola proti svetovej jednotke Caroline Wozniackej aktívnejšou hráčkou, príliš veľa chýb z jej rakety ju posadilo na lietadlo domov. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nezopakovala výkon z turnaja v Sydney a sklamaná opúšťa grandslamový Melbourne.

22.01.2011 12:00
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata (1)

Pred zápasom ste vyhlasovali, že Wozniacku idete zdolať. Prečo sa vám to nepodarilo?
Na to je ľahká odpoveď – pretože som nehrala tak dobre ako predtým v Sydney. Začala som výborne. Brejkla som ju. Potom som išla podávať a z ničoho nič som podávala o dvadsať kilometrov za hodinu pomalšie. Naozaj nerozumiem tomu, čo sa vtedy stalo. Vždy začnem super a potom namiesto toho, aby som súperku úplne zničila a dorazila, tak ju vrátim vlastnými chybami do zápasu. Strašné.

V čom bol najväčší rozdiel medzi zápasom v Sydney a v Melbourne?
Tam som ju úplne zničila. Všetko mi padalo do dvorca a hrala som bezchybne. Teraz som v niektorých chvíľach príliš rozmýšľala. Zbytočne. Ona mi totiž nemá ako ublížiť, stačilo mi hrať svoju hru a bola by som vyhrala.

Máte dojem, že ste boli lepšou hráčkou než svetové jednotka?
Čo mi to pomôže, keď poviem, že som bola lepšia? Prehrala som. Ale pravdupovediac, keď hrám proti Wozniackej, tak naoazaj nevidím žiadny rozdiel medzi svetovou jednotkou a tridsiatou hráčkou sveta. Dúfam, že ten rebríčkový rozdiel sa mi podarí zmazať. Hrám veľmi dobre, potrebujem len čas.

Neboli ste príliš zviazaná taktikou? V niektorých momentoch ste stále tvrdohlavo hrali agresívne, keď stačilo zahrať s rozumom.
Nemyslím si to. Mám taký dobrý forhend, že ním dokážem vyhrávať zápasy. Moju najväčšiu zbraň predsa musím používať. Mala som však problem s krátkymi loptami. A tie pritom zbožňujem. Nabehnúť si na krátku loptu, náprah a bum. Víťazný forhend. Lenže teraz som mala akýsi strach. Chcela som aj zabiť, ale zároveň som nechcela pokaziť, tak som hrala opatrnejšie. A potom som chybovala. Nechápem, prečo som to robila.

Viete označiť jeden moment v zápase, ktorý považujete za zlomový?
Viem. Bolo to v prvom sete za stavu 4:4 pri podaní Wozniackej. Bola zhoda, hrali sme super výmenu, súperka zahrala volej so šťastím, ktorým mi krásne nahrala. Ja som však rozhodujúci úder podcenila, zazmätkovala som, chytila paniku, jednoducho všetko zlé dokopy. Urobila som hlúpu juniorskú chybu, ktorú si nemôžem dovoliť ani v tréningu, nieto ešte v takomto zápase. Namiesto toho, aby som si loptičku obehla na forhend a v pohode získala brejkbal v dôležitej hre, som si nechala loptičku padnúť nízko a bekhendom ju poslala nepochopiteľne do autu.

Predsa len, bolo v zápase niečo s čím ste spokojná?
Prehrala som, takže nemôžem byť spokojná. S Wozniackou proste nemôžem prehrať. Ona nemá na mňa hru, nemá mi čím ublížiť. Ak prehrám, tak iba vlastnými chybami. Nebol to zápas, ktorý mal ukončiť moje pôsobenie na Australian Open.

Uhrali ste tretie kolo na grandslamovom turnaji. Je to veľa alebo málo?
Málo. Veľmi málo. Tréner Krajan mi stale zdôrazňuje, že som na úrovni najlepších hráčok. A ja to už musím konečne pochopiť a podľa toho aj hrať. Potrebujem niečo zmeniť v hlave.

Ktorý pocit prevláda po vyradení z bojov o grandslamový titul?
Je to zmes viacerých pocitov – sklamania, hnevu, smútku. Viem, na čo mám a chcem to dokázať.

V Melbourne sa výborne darí českým tenistkám. Až štyri postúpili do tretieho kola. Čo to napovedá pred blížiacim sa fedcupovým duelom?
Českí novinári sa ma tu pýtali, kto bude favoritom stretnutia. Tak som im povedala, nech sa pozrú na výsledky svojich hráčok. To, čo sa podarilo Češkám, je super výsledok. Ja sa na fedcupové súboje veľmi teším. Čakajú nás úžasné zápasy a chcem v nich ukázať najlepší tenis a pomôcť nášmu tímu k víťazstvu.

Kedy naberiete smer Bratislava?
Čo najskôr. Prehrala som, nechcem tu už byť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba