Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový zväz má veľké plány. Chce vybudovať NTC v Košiciach

Podľa slov generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igora Mošku je jeho zamestnávateľ jediným zväzom na Slovensku, ktorý má vlastný športový stánok. Je ním bratislavské Národné národné centrum (NTC). Tenisoví funkcionári si teraz vytýčili nový cieľ. Postaviť niečo podobné aj v metropole východu Košiciach.

17.12.2010 09:59
Tenisová loptička Foto:
Tenisová loptička.
debata

„Chcel by som postaviť druhé NTC v Košiciach. Bolo by bez veľkej arény. Malo by mať minimálne desať vonkajších dvorcov, šesť krytých plus zázemie v podobe posilňovne a jednoduchej regenerácie,“ predstavil plány Moška. A pridal aj dôvody. „Je stále ťažšie sťahovať k nám talenty z východu. Keby sme mali jedno NTC aj tam, nemuseli by sme narúšať sociálne väzby a pre slovenský tenis by to bol veľký prínos.“

Od mesta Košice chcú len pozemok. Centrum plánovali vybudovať na mieste súčasného areálu Anička. To sa však nepodarilo. „Oslovíme nové vedenie mesta a do štyroch rokov chceme naše plány dostať do reálnej podoby,“ uviedol Moška. Celková investícia je do šesť miliónov eur, pričom STZ ráta aj s príspevkom od štátu.

Bratislavské NTC krstili v septembri 2004 daviscupovým duelom proti USA. Jeho výstavba si vyžiadala náklady vo výške 590 miliónov slovenských korún. „Museli sme si zobrať úver vo výške 260 miliónov korún a aj v ťažkej dobe ho splácame načas. Spolu s úrokmi sme splatili už 150 miliónov korún,“ rátal Moška.

Košická dvojička bratislavského centra nie je jedinou víziou najmocnejšieho muža slovenského tenisu. V jeho hlave sa rodí ďalší veľký nápad. „S partnermi z Českého tenisového zväzu sa pokúsim o spoluprácu na spoločnom turnaji WTA či ATP. Už pred desiatimi rokmi som im navrhol model, ktorý úspešne funguje v Toronte a Montreale. Myslím, že kanadský model by sme vedeli vyfinancovať. Ale jedine v spolupráci s českou stranou,“ vysvetlil Moška.

debata chyba