Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohola určite nepôjdem!, odkazuje Djokovičovi jeho kouč Vajda

Tréner srbskej tenisovej jednotky Novaka Djokoviča bude finálový duel Davisovho pohára sledovať len z diaľky. "Ešte neviem, či pôjdem do Belehradu. Necítim sa veľmi dobre a nemá zmysel, aby som tam cestoval chorý," povedal Marián Vajda pre Pravdu. V tom, komu bude držať palce má jasno. "Víťazstvo prajem Srbom."

03.12.2010 08:36
Marián Vajda, Novak Djokovič Foto:
Marián Vajda a Novak Djokovič.
debata

Aký priebeh predpovedáte finálovému stretnutiu Srbska proti Francúzsku?
Aj Francúzi potvrdili, že v úlohe favoritov sú domáci tenisti. Nepredpokladám, že po prvom dni bude 2:0. Toho sú schopní len Španieli doma na antuke. V prospech Srbov hovorí domáce prostredie, ktoré bude veľmi hlučné a emotívne. Veľa sa očakáva najmä od Novaka. V úvodných dvojhrách by mali uspieť jednotky oboch tímov a podľa mňa bude veľmi dôležitá sobotňajšia štvorhra.

Srbi sú veľmi vášniví. Nemôže ich odhodlanie zodvihnúť nad hlavy trofej narušiť prílišná premotivovanosť?
Samozrejme, v ich prípade ide o výnimočnú udalosť. Vo finále hrajú po prvý raz, navyše doma so skvelou šancou na víťazstvo. Všetci chcú veľmi vyhrať a ja im to veľmi prajem. Čítal som, že počas semifinálového duelu proti Čechom mali v tíme problémy. Pýtal som sa na to Novaka, ktorý to poprel. Držia spolu a ak ich podporia aj diváci, tak to zvládnu.

Prezident Francúzskej tenisovej federácie Jean Gachassin vyjadril obavy z rasistického správania srbských fanúšikov. Ide o reálnu obavu?
Možno majú Francúzi skúsenosť so srbskými futbalovými fanúšikmi, ale podľa mňa ide skôr o súčasť taktického boja. Možno chcú naopak ešte viac vyburcovať atmosféru pred zápasom. Som presvedčený, že nemajú žiadnu obavu o svoju bezpečnosť a určite si aj oni priniesli vlastných ochrankárov.

Boli ste počas týždňa v kontakte s Novakom?
Po návrate z Londýna sme si volali len raz. Bol som zvedavý, či je v poriadku. Oni tam majú svoj tím – Nikiho Piliča i kapitána Bogdana Obradoviča – a nechcel som ho narúšať.

Janko Tipsarevič vyhlásil po víťaznom semifinálovom stretnutí proti Česku, že ak získajú šalátovú misu, všetci sa ostrihajú dohola. Platí to aj pre osobných trénerov?
No, v slabej chvíli som to Novakovi sľúbil aj ja. Ale dúfam, že už na to zabudol, pretože ja dohola určite nepôjdem! (smiech).

debata chyba