Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte teraz si unavený, čo? smial sa Muster Hrbatému

Zdobia ju dlhé blond vlasy a krásny úsmev. Ale s pamäťou je už na tom ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová horšie. Nevedela si spomenúť, či už na Slovensku niekedy bola.

22.11.2010 06:13
Kurnikovová Muster Foto:
Anna Kurnikovová s Thomasom Musterom.
debata

"Podľa mňa toto nie je moja prvá návšteva u vás. Ale naozaj si to nepamätám. V Bratislave som však určite po prvý raz,“ hovorí 29-ročná moskovská rodáčka, ktorá patrí medzi najväčšie propagátorky ženského tenisu vo svete. A stačil jej na to jeden dlhý blonďavý vrkoč.

Komplimenty na jej adresu hádzal aj rakúsky veterán Thomas Muster. "Získala si každého fanúšika. Hrou, ale i vizážou. Anna bola príkladom pre ostatné tenistky, aby zhodili na váhe a obliekli si na dvorec niečo príťažlivejšie,“ hovoril s vážnou tvárou víťaz Roland Garros a bývalý líder svetového rebríčka.

V pondelok večer budú môcť obe osobnosti vidieť slovenskí fanúšikovia na tenisovej exhibícii v bratislavskom Národnom tenisovom centre. Spoločnosť im budú robiť slovenské hviezdy Dominika Cibulková s Dominikom Hrbatým.

Že nebude núdza o vtip potvrdili aktéri už na tlačovej konferencii. Muster priznal, že v minulých exhibíciách často triafal Kurnikovovú. „Áno, a mal som z toho veľkú radosť“

Hrbatý zažil Rakúšana aj na súťažných dvorcoch. "V roku 1997 sme spolu týždeň trénovali v Monte Carle pred miestnym podujatím. Bol to prvý rok, v ktorom som sa dostal medzi sto najlepších hráčov sveta. A keď som videl to všetko okolo, nestíhal som sa čudovať. A z tréningov si spomínam, že som sa veľa nabehal,“ spomínal 32-ročný Bratislavčan, ktorému do reči skočil o generáciu starší Muster. "A ešte teraz si z toho unavený, čo?“ vtipne zahlásil. Obaja sú totiž známy konskými tréningovými dávkami.

Muster sa tento rok vrátil do kolotoča ATP. Vyhral zatiaľ iba jediný duel. "Jasné, že chcem vyhrávať, ale všetko príde časom. Dominik ešte len teraz končí. Jeho čas návratu ešte len príde.“

Bokom nezostali ani dámy. Kurnikovová v kariére nikdy nevyhrala turnajový titul vo dvojhre. Zato vo štvorhre patrila k najlepším. V tenise si prešla radosťami i útrapami. Akú radu by dala mladšej Cibulkovej? „Ak chcete niekomu radiť, musíte ho poznať. Vo všeobecnosti však platí, že to, čomu sa venuje, musí robiť s radosťou a chuťou. Musí si to užívať. Iba vtedy sa jej bude dariť,“ povedala bývalá ôsma singlistka sveta a tvár mnohých módnych časopisov.

debata chyba