Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová hrá o post slovenskej jednotky

Ani tento rok nechýba na podujatí Commonwealth Bank Tournament of Champions na indonézskom ostrove Bali slovenská tenistka. Turnaj označovaný ako malé majstrovstvá sveta WTA Tour tentoraz ozdobí svojou prítomnosťou Daniela Hantuchová. Keďže 27-ročná Slovenka nesplnila základnú podmienku pre účasť, ktorou je triumf na podujatí so štatútom International, štartuje len vďaka voľnej karte od organizátorov.

04.11.2010 21:34
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata

Tí v porovnaní s vlaňajškom zmenili herný systém. Pred rokom hralo dvanásť hráčok v štyroch trojčlenných skupinách. Zástupkyňa slovenského tenisu Magdaléna Rybáriková prehrala oba svoje zápasy.

Teraz je v turnaji len osem hráčok a hrá sa klasickým vyraďovacím spôsobom. V prvom kole sa zverenka Mateja Liptáka dnes o 13.00 stretne s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

Slovenka (31. v renkingu WTA) má proti o šesť rokov mladšej a rebríčkovo vyššie postavenej súperke (22.) stopercentnú bilanciu, keď ju zdolala vo všetkých štyroch doterajších vzájomných súbojoch. Zatiaľ posledné víťazstvo dosiahla Slovenka v 3. kole na tohtoročnom Roland Garros v Paríži (7:5, 6:3).

Wickmayerová nebola po žrebe nadšená. „Zatiaľ sa mi Danielu nepodarilo zdolať, takže je to pre mňa náročný žreb. Každá z nás ôsmich má za sebou skvelý rok a ja som šťastná už z toho, že som sa sem kvalifikovala. Je cťou byť medzi toľkými výbornými tenistkami. Pokúsim sa predviesť čo najlepší výkon, uspokojivo zvládnuť ešte aj tento záverečný turnaj sezóny,“ povedala Wickmayerová pre turnajovú stránku.

Ak dnes Hantuchová vyhrá, stane sa opäť slovenskou jednotkou. Víťazka duelu si v sobotňajšom semifinále zmeria sily s úspešnou zo zápasu Alisa Klejbanovová (Rus.) – Aravane Rezaiová (2-Fr.). Práve Francúzka Rezaiová obhajuje celkový triumf.

Fakty z Bali
1. kolo (štvrťfinále): Ivanovičová (Srb.) – Pavľučenkovová (3-Rus.) 6:0, 6:1, Dateová-Krummová (Jap.) – Na Li (1-Čína) 6:4, 3:6, 6:4.

Rozdelenie prémií a bodov
víťazka 210 000 375
finalistka 120 000 255
3. miesto 70 000 180
4. miesto 60 000 165
1. kolo 35 000 75

Za umiestnením je suma v dolároch a počet získaných bodov do rebríčka WTA Tour

debata chyba