Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladá hviezda v kŕči, fanúšikovia preklínajú vedenie Chicaga. Bedard trpí, udreli mu na najcitlivejšiu strunu

Medzi profesionálov vtrhol ako víchor - strieľal góly, rozdával asistencie, nebál sa bodyčekov. Teraz sa však jeho ofenzívny stroj zastavil a fanúšikovia sa ani nedivia, že je to tak. Fáma, ktorá je taká neuveriteľná, si vyberá svoju daň.

29.11.2023 22:22
Bedard Foto:
Najskôr úsmevy, teraz starosti. Rodina Connora Bedarda zažíva neľahké obdobie, fanúšikovia sa hnevajú na vedenie Chicaga Blackhawks.
debata (4)

Connorovi Bedardovi niet čo v uplynulých dňoch závidieť. O generačnom supertalente sa aktuálne nerozpráva v súvislosti s jeho nespornými hokejovými kvalitami či hviezdnou budúcnosťou.

Interné problémy v klube Chicago Blackhawks, ktorý si mladého Kanaďana vybral na júnovom drafte z prvého miesta, vyústili do bizarnej situácie.

Profiligou sa šíria špekulácie, že Bedardova mama Melanie sa intímne zaplietla s jeho spoluhráčom Coreym Perrym, na čo mal víťaz Stanleyho pohára doplatiť nekompromisným vyhadzovom.

Perry kauza Čítajte viac Vyspal sa s mamou spoluhráča? Šéf hokejistov Chicaga reaguje na kauzu hviezdneho veterána: Znepokojujúce a nechutné

Poviete si, že ide o absurditu, výmysel zlomyseľných ľudí. Lenže aj v tomto prípade platí, že bez vetra sa aní lístok nepohne…

Najdôležitejší ľudia v živote

Bolo že to veľkej slávy. Slávni Blackhawks, s úspechmi ktorých sú spojené aj slovenské mená ako Mikita, Hossa, Handzuš či Kopecký, mohli na júnovej prehliadke mladých talentov konečne vyrieknuť dlhoočakávané slová: „Z prvého miesta si vyberáme Connora Bedarda!“

Na drafte v Nashville sa nekonalo podobné prekvapenie, ako rok predtým v Montreale. Shana Wrighta, predpokladanú jednotku, zatienil Juraj Slafkovský a stal sa historicky prvým Slovákom, ktorý putoval na drafte z celkového prvého miesta.

V prípade Bedarda išlo o jasnú vec. Výnimočný útočník predtým ukázal obrovský potenciál na mládežníckych šampionátoch či v juniorských súťažiach, kde lámal rekord za rekordom.

„Je to pre mňa obrovská pocta. Budem tvrdo pracovať, aby som nesklamal fanúšikov Blackhawks. Chcem sa poďakovať dvom najdôležitejším ľuďom v mojom živote – mame a otcovi. Bez ich lásky a podpory by som tu dnes nestál,“ vravel vysmiaty mladík počas draftového večera.

Tom a Melanie Bedardovci sa vzdali mnohého, aby ich syn mohol vyrásť na úroveň hokejovej superhviezdy. Obetovala sa predovšetkým Melanie, ktorá cestovala s malým Connorom po krajine.

Connor Bedard v drese Chicaga Blackhawks. Foto: SITA/AP, Chris O'Meara
05. Connor Bedard Connor Bedard v drese Chicaga Blackhawks.

Keď postúpil do juniorskej súťaže, opustila teplo rodinného domova, dcérku Madisen nechala na starosti manželovi a naplno sa venovala synovi.

„Nepozerám sa na to takou optikou. S manželom sme robili všetko, aby boli naše deti šťastné. Connorova voľba bol hokej a my sme ho v tom naplno podporovali. Vôbec to neberiem tak, že som o niečo prišla,“ uviedla pani Bedardová v nedávnom rozhovore.

Priznala, že je nerada v žiare reflektorov, nemá rada popularitu a najmä preto si prísne stráži súkromie. „Rodina je to najcennejšie, čo mám. Budem ju chrániť zo všetkých síl,“ dodala.

Pravda alebo lož?

Lenže vtedy nemala ani potuchy, aká mediálna smršť ju zasiahne. Všetko sa začalo minulý týždeň. Corey Perry, skúsený veterán, ktorého Chicago angažovalo aj preto, aby bol jedným z mentorov mladého Bedarda, nečakane zmizol zo zostavy.

Udialo sa to počas série zápasov Blackhawks na súperových klziskách. Jej súčasťou je milý zvyk, ktorý si osvojili zámorské kluby v uplynulých rokoch.

Pozvú otcov či mamy hokejistov, zaplatia im letenky, hotely a samozrejme vstupenky na zápasy tak, aby videli svoje ratolesti v akcii a aby sa zároveň posilnilo komunitné cítenie v rámci organizácie.

Podobnú skúsenosť má za sebou aj Juraj Slafkovský starší, ktorý počas obdobnej akcie Montrealu sledoval svojho syna minulý mesiac v Bostone.

Vedenie Blackhawks si tentoraz pozvalo mamy hokejistov a nechýbala ani pani Bedardová. Keď fanúšikovia videli atraktívnu blondínku, ktorá nedávno oslávila štyridsiatku, na tribúne a búrliváka Perryho mimo zostavy, rýchlo sa začali šíriť špekulácie.

Nečinnosť funkcionárov Chicaga, ktorí síce zrušili zmluvu s Perrym, ale doteraz nevysvetlili, prečo sa to stalo, prispela k tomu, že aféra nabrala mamutie rozmery.

Sociálne siete zaplavili uštipačné obrázky a príspevky, ktoré sa môžu zdať niekomu vtipné, ale ak by ste boli v koži 18-ročného mladíka, ktorého mamu očierňujú neprajníci, humor vás veľmi rýchlo prejde.

Bedard špekulácie ignoruje, ale nedokáže pred nimi uniknúť. O mentálnej nepohode svedčí aj jeho hra. V posledných troch zápasoch má na konte jedinú asistenciu a to začal nováčikovský ročník vo veľkom štýle. Po niekoľkých dňoch pasivity sa konečne „rozhýbali“ aj šéfovia Chicaga a verejnosti adresovali stručné stanovisko.

Najproduktívnejší hráč MSJ 2023 Connor Bedard s... Foto: SITA/AP, Darren Calabrese
World Juniors Canada Czechia Hockey Najproduktívnejší hráč MSJ 2023 Connor Bedard s víťaznou trofejou.

„Je to individuálna záležitosť. Chcem, aby v tom bolo jasno – proces s Perrym sa netýka žiadnych iných hráčov a ich rodín. Ak to niekto naznačuje, je to veľmi nepresné, povedal by som, že až nechutné,“ reagoval generálny manažér Kyle Davidson.

Problémový Perry už nie je od včera súčasťou klubu z „veterného“ mesta a podľa všetkého vymyslená aféra čoskoro prehrmí. Fanúšikovia Blackhawks si veľmi želajú, aby na mladom hokejistovi nezanechala žiadne následky.

Maslo však zostane na hlavách funkcionárov Chicaga, ktorí nielen podľa priaznivcov, ale aj podľa viacerých expertov neurobili dostatok, aby uchránili svoj klenot pred zlomyseľnosťou súčasného sveta.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Chicago Blackhawks #Corey Perry #Connor Bedard