Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre maďarského démona bolo Slovensko osudové. Diamant vybrúsil rázny otec

Poznáte to. Premotivovaný rodič, ktorý chce zo svojho dieťaťa dostať to najlepšie za každú cenu, niekedy pokazí športový zážitok nielen sebe a ratolesti, ale aj ostatným.

05.07.2023 06:06
Dominik Szoboszlai Stanislav Lobotka Foto:
Maďarský reprezentant Dominik Szoboszlai v súboji so Slovákom Stanislavom Lobotkom.
debata

Zsolt Szoboszlai bol v tejto kategórii a predsa sa z nej vymyká. Na syna Dominika bol tvrdý. Hodiny po tréningoch v klube Fönix Székesfehérvár zostával niekdajší maďarský prvoligový futbalista so svojim synom. Behy, strely, rohy, slalom, voleje a potom opäť dokola.

Kuvičie hlasy o dnes 48-ročnom Szoboszalovi sa ozývali neustále. Okolie i rodičia ostatných futbalistov mu vyčítali, že ho zničí a zabije v ňom lásku k futbalu. Nestalo sa. Z Dominika Szoboszalaia je od nedele štvrtý najdrahší hráč v histórii Liverpoolu.

"Kúpili ho za sedemdesiat miliónov eur, nie za dva. Svedčí to o tom, že na Liverpool má. Momentálne neexistuje šťastnejší otec, ako som ja. Všetko si vydrel sám.

786784606 Čítajte viac Bizár na zápase Slavie: Rozhodca to zabalil. Súboj viedol manažér, na čiarach futbalisti

Chcel to, nikdy necítil sklamanie či hnev. Sníval o veľkých veciach, ale zostal nohami na zemi a tvrdo pracoval," povedal Zsolt Szoboszlai pre Sportal.

Obaja fanatici

V detstve hovorili jeho synovi drobec. Čo mu chýbalo v centimetroch či kilogramoch, to sa snažil dobehnúť drinou. Či pálilo slnko alebo lialo, išiel po otcom pripravenej ceste za úspechom.

Niektoré dieťa táto rehoľa zničí, iné sa z nastúpnej linky výrazne vychýli a nevráti späť. Úspešné je len malé percento.

„Mnoho ľudí robí chybu, že stráca čas snívaním. My sme sa pozerali iba na najbližší cieľ. Možno sme nerobili veľké kroky, skôr myšacie, ale nikdy sme nemuseli ísť dva dozadu kvôli chybe či unáhlenému rozhodnutiu. Išli sme pomaly, ale isto dopredu,“ pokračoval hrdý otec Szoboszlai.

14. Joško Gvardiol Čítajte viac Sto miliónov za najdrahšieho obrancu. Víťaz Ligy majstrov sa dohodol na zmluve s Chorvátom

Lenže ani tvrdá drina nemusí z chlapca spraviť talent, ktorý zaujíma svetové veľkokluby. Ak nedostane čosi do vienka, časom narazí na svoj strop. Otec sa bál, kde je ten Dominikov. Lenže neprichádzal…

"Drina, obeta, skromnosť, túžba, sen – všetko môžete mať, ale časom sa ukáže, na čo máte a kde naháňate mačku za chvost. Nemyslím si, že mal hrozné detstvo, lebo musel makať.

Chodili sme na dovolenky, ale loptu sme mali stále pri sebe. Neznášame prehry a neúspech. Ak to chcete dotiahnuť na top úroveň, musíte byť fanatici. Obaja – ja kvôli dieťaťu, Dominik kvôli futbalu," skonštatoval Zsolt Szoboszlai.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Liverpool FC #Dominik Szoboszlai