Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeny v Slovane. V hre je brazílsky útočník, obranca De Marco odchádza do Kataru

Do klubu prišiel ako talentovaný mladík z Michaloviec. Odchádza ako kapitán tímu a slovenský reprezentant.

19.06.2023 11:19
13. Vernon De Marco Foto: ,
Vernon De Marco.
debata

Vernon de Marco končí v Slovane Bratislava. Odchod rodáka z argentínskeho Rosária potvrdil asistent trénera Boris Kitka na pondelňajšom brífingu.

"Vernonovi končila zmluva, nepokračuje ďalej. Podľa našich informácií sa nedohodol na podmienkach predĺženia. Dostal konkrétnu ponuku z Kataru. Neviem, či ju prijal.

Už od zimy sme vedeli, že sa musíme posilniť na stopérskom poste, lebo sme stratili aj Myentyho Abenu.

Sme v štádiu, kedy budeme potrebovať ďalšieho stredného obrancu. Sezóna je dlhá, na konci uplynulej to bolo rizikové, ale Vernon to s Guramom Kašuom zvládli skvele," povedal Kitka slovenským médiám.

Bude pre Slovan odchod zástupcu kapitána a slovenského reprezentanta Vernona de Marca citeľná strata?

"Ak chcete začať niečo nové, musí niečo skončiť. Čas ukáže, či to bolo dobré rozhodnutie. Vernon je top profesionál a líder nielen na ihrisku, ale aj v kabíne.

Bol na štadióne od rána do večera. Viackrát sme ho ako tréneri už vyhadzovali zo štadióna.

Klobúk dole, pred jeho prístupom. Bude to výzva aj pre Kevina Wimmera, aby nahradil futbalovú i ľudskú kvalitu," pokračoval Kitka.

milan borjan Čítajte viac Taký plat možno nemá ani Kucka. Nový brankár Slovana zarába kráľovsky, Kmotrík ale zaplatí len polovicu

Slovan po Jurijovi Medveděvovi prichádza o ďalšiu oporu zadných radov. Naopak, posilnili ich Wimmer z Rapidu Viedeň či Cesar Blackman z DAC Dunajská Streda.

"O odchode Vernona sme nevedeli dlho. Všetko sa väčšinou zrealizuje na poslednú chvíľu. Musíme tieto prestupy riešiť čo najskôr, lebo nemáme toľko financií, aby sme bojovali na trhu so Slaviou či Spartou.

Tie sú schopné dávať miliónové čiastky. Naša šanca je v tom, aby sme boli rýchli – pri odchodoch i príchodoch," skonštatoval Kitka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Boris Kitka #Vernon De Marco #Giorgi Čakvetadze #Kevin Wimmer