Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan s Mostarom? Za prvý polčas by mali hrať tak Figu majstrov! Pred druhým Weiss vytiahol živú vodu

Štart ako z nudného seriálu. Záver, čo si zaslúžil pochvalu. Slovan Bratislava zvládol prvý duel 2. predkola Ligy majstrov a na pôde HŠK Zrinskij Mostar v utorok vyhral 1:0.

26.07.2023 05:39
Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss so svojimi zverencami počas občerstvovacej prestávky. V Mostare bolo aj neskoro večer veľké teplo.
debata (55)

Futbalový expert a tréner Vladimír Goffa belasých pochválil a je presvedčený, že cez bosnianskeho majstra po budúcotýždňovej odvete na Tehelnom poli prejdú ďalej.

Slovan vyhral v Mostare 1:0. Aké sú vaše prvé dojmy?

Že túžim vidieť od Slovana viac takýchto druhých polčasov… A že belasí už šancu na postup z rúk nepustia. Ďalšie predkolo je na dohľad, kvalita kádra i výsledok úvodného duelu hrajú v prospech slovenského majstra.

Tréner Weiss po postupe z 1. predkola povedal, že mužstvo bude o týždeň lepšie. Platilo to?

Mám pocit, že lepším výkonom sa prezentovali niektorí jednotlivci – Zuberu, Bajrič, Kašia. Kolektív ako celok má ešte rezervy. Dozadu súhra funguje, ale dopredu niet čo obdivovať.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte viac Slovan zvládol ťažký zápas aj bez najväčšej hviezdy, odnáša si tesný náskok. Weiss: Nič nie je rozhodnuté

Vstup do zápasu mal Slovan opäť vlažný. Absentovala prítomnosť chorého kapitána Weissa?

Celý prvý polčas bol nie vlažný, ale priam studený. Reklama na antifutbal. Hráči v poli zamknutí v taktických klietkach, na jednej i druhej strane chýbal moment prekvapenia a snaha okoreniť futbal aj gólmi, nielen prihrávkami do šírky a dozadu.

Bojovnosť, kreativita, emócie, zábava – to všetko nula celá nič. Tempo pripomínalo starých pánov, aj keď v saunových podmienkach sa asi naozaj nedá jazdiť hore dolu.

A aj domáci predviedli číre ofenzívne zúfalstvo, takže brány mohli usporiadatelia odpíliť a vyniesť za štadión.

Pri všetkom rešpekte a úcte – s takýmito prvopolčasovými výkonmi by obaja mohli hrať akurát tak Figu majstrov.

A čo sa týka Weissa ml., skôr to bola nevýhoda pre domácich. Pripravovali sa na neho a keď nenastúpil, nechápali, ako majú hrať. Nedokázali flexibilne zareagovať.

Slovanu sa nedarilo podržať loptu. Musia si hráči zvyknúť na Toličovu dirigentskú taktovku?

On hral? Nechcem ho podceňovať, ale ako ospevovaná posila by sa mal javiť viditeľnejšie. Tak, ako trebárs Savvidis.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Ostré súboje, balkánska horúčava a radosť hostí. Pozrite si najlepšie snímky z triumfu belasých

Viackrát to belasí skúšali dlhými pasmi. Prečo nepriniesli úspech?

Lebo nikto nenabiehal z druhej vlny do spolupráce, ani nezbieral druhé lopty. Hráči sa len zozadu prizerali na bezmocného Čavriča. Škoda, lebo len postupným útokom sa presadiť nedá a do rozhodenej, nie sformovanej obrany sa dobre útočí.

Do druhého dejstva vstúpil Slovan podstatne lepšie a Zuberu otvoril skóre. Čo sa vám na akcii najviac pozdávalo?

No konečne sme sa dostali aj ku skvelému druhému dejstvu… Prečo skvelému? Lebo Slovan sa rozhýbal, začal byť aktívny smerom dopredu, tlačil sa do zakončenia. Neviem, akým typom živej vody pokropil tréner Weiss svojich zverencov, ale zabrala. Aj ja by som ju chcel.

Všetko naštartovala skvelá pätička Barseghjana na pravom krídle, po ktorej Čavrič nebezpečne centroval do päťky. To som si pri obrazovke skoro aj zatlieskal.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Vladimír Goffa #HŠK Zrinjski Mostar