Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Reagoval aj Sagan. Pri nehode zahynul Ken Block, legenda motorizmu

Svet rýchlych kolies smúti. Pri nehode na snežnom skútri zahynul v Utahu americký pretekár rely a šoumen Ken Block. Mal 55 rokov. Zanechal po sebe manželku a tri deti.

03.01.2023 10:07 , aktualizované: 11:36
Ken Block Foto:
Ken Block zomrel vo veku 55 rokov.
debata

"S hlbokým zármutkom môžeme potvrdiť, že Ken Block zomrel pri nehode na snežnom skútri. Ken bol vizionár, priekopník a ikona. A čo je najdôležitejšie, otec a manžel. Bude nám neskutočne chýbať.

Prosím, rešpektujte v čase smútku súkromie rodiny," informoval na sociálnych sieťach tím Hoonigan Racing, ktorý založil a preslávil netradičnými úpravami automobilov.

Blockovi sa stala osudnou jazda na strmom svahu. Prevrátil sa naňho snežný skúter a spôsobil mu smrteľné zranenia.

Počas svojej kariéry štartoval vo viacerých šampionátoch vrátane WRC. „Odpočívaj v pokoji, legenda,“ napísal na sociálnych sieťach k spoločnej fotografii deväťnásobný majster sveta v rely Sébastien Loeb.

Block si získal množstvo fanúšikov aj kúskami v sérii Gymkhana, okrem motoršportu sa venoval i skateboardingu, snoubordingu či motokrosu. Bol spoluzakladateľom značky DC Shoes.

„Jazdec, ktorý spopularizoval celý motoršport a jeho unikátny štýl priviedol milióny fanúšikov k autám. Rally, drift, rallycross a legendárna Gymkhama – to bol Ken Block,“ venoval Američanovi spomienku na facebooku slovenský automobilový jazdec Maťo Homola.

V máji minulého roka sa Block v Utahu stretol s Petrom Saganom, ktorý sa pripravoval na podujatie na štrkovom povrchu Unbound Gravel. Obaja predviedli svoje majstrovstvo – či už išlo o jazdu na bugine, alebo na bicykli.

Od slovenského cyklistu dostal Block podpísaný dres s venovaním. „Odpočívaj v pokoji, šampión,“ reagoval Sagan na facebooku po smutnej správe a pripojil snímku Američana.

Pripomeňte si ich stretnutie na fotografiách:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ken Block