Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senčania sa dočkali vítazstva!

Futbalisti FC Senec vyhrali v stretnutí 15. kola futbalovej ligy na domácej pôde nad AS Trenčín 3:0 a dočkali sa tak prvého triumfu v tejto sezóne. Čakanie na plý bodový zápis trvalo 250 dní. Senčania stiahli stratu v tabuľke na predposledný Trenčín na jediný bod.

02.11.2007 19:23
debata

Na deň presne po ôsmich mesiacoch sa Senec dočkal víťazstva v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Predtým dosiahol plný bodový zisk 2. marca 2007 (takisto pred vlastným publikom 2:1 proti Banskej Bystrici) v úvodnom zo štrnástich duelov nadstavbovej časti ročníka 2006/2007 v skupine o 1. – 8. miesto. Medzičasom Senčania odohrali spolu 27 corgoňligových stretnutí v rade (13 + 14), po ktorých sa nemohli naplno radovať.

15. kolo futbalovej ligy

FC Senec – AS Trenčín 3:0 (1:0)

  • Góly: 11. a 58. Kuráň, 87. Papaj. ŽK: 7. Slovenčiak, 19. Kozár, 42. Matej Kováč, 47. Milan Lukáč – 49. Hlohovský, rozhodovali: Kakaščík – Balko, Palušák, 908 divákov
  • Senec: Slovenčiak – M. Drahno, Pecha, Marcin, Milan Lukáč – Kuráň (69. Nemček), Ujlaky, Papaj, Matej Kováč – Pinte (89. Škrabák), Kozár (75. Augustín)
  • Trenčín: Hodál – Jakúbek, Cs. Horváth, Kleščík, Minarčík – Jašúrek (74. Gergel), Lesák, Godál, Kamenský (81. Zubo) – Hlohovský, Doubek (69. Šebek)

Senčania konečne po dlhých ôsmich mesiacoch okúsili, ako chutí víťazstvo a zdolali Trenčín hladko 3:0. Úvod duelu síce patril hosťom. Domáca obrana chybila, Doubek išiel sám zoči-voči Slovenčiakovi, ale ten podržal svoj kolektív. V 8. min mali opäť hostia možnosť ujať sa vedenia, Slovenčiak v šestnástke fauloval Doubeka, ale Minarčík nariadenú penaltu nepremenil. Vtedy nastal zlom, k slovu sa dostali seneckí hráči a v 11. min zo skrumáže Kuráň otvoril skóre. V 53. min opäť skvelý Slovenčiak podržal domácich, keď Minarčíkovu prudkú strelu z 30 metrov vytlačil na roh. V 59. min skúsený Pinte pätičkou prihral bývalému hráčovi dorastu Sparty Praha, Slovanu a Interu Bratislava Kuráňovi a ten vsietil svoj druhý gól v zápase aj v sezóne – 2:0. Definitívne tri body pre domácich zabezpečil v 87. min Papaj, ktorý zužitkoval Pinteho prihrávku.

Branislav Kriška (tréner Senca): „Víťazstvo venujeme pánovi Valovičovi za jeho trpezlivosť. Máme za sebou ťažký zápas, celé to bolo najmä o bojovnosti. Dnes sme konečne mali šťastie. My sme premenili čo sa dalo, Trenčín v úvode nedal jedenástku a tam sa to zlomilo. Keď sa pozrieme na výsledok, môžem konštatovať, že sme zvíťazili zaslúžene.“

Rob McDonald (tréner Trenčína): „Zápas bol taký, aký bol. Podľa môjho názoru sme si vytvorili síce viac šancí ako domáci, ale keďže sme ich nepremenili, nemohli sme zvíťaziť. Senec mal tri šance, ktoré premenil, a tak dnes odchádzame bez bodového zisku.“

debata chyba