Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabená Artmedia získala bod

Futbalisti Artmedie Bratislava remizovali v derby zápase 13. kola Corgoň ligy na Slovane 2:2, hoci hrali od 18. minúty bez vylúčeného Buryána. Prekvapenie sa zrodilo v Ružomberku, kde úradujúci majster len remizoval s Interom Bratislava 0:0.

01.10.2006 19:42
Slovan - Artmedia Foto:
Gábor Straka z Artmedie hlavičkuje pred dobiedzajúcim hráčom Slovana Michalom Kubalom. V bratislavskom derby sa na Tehelnom poli zrodila remíza 2:2.
debata

Corgoň liga – 13. kolo:
 

Slovan Bratislava – Artmedia Bratislava 2:2 (0:1)

  • Góly: 50. Vyskočil, 57. Masaryk – 32. Reiter, 71. Čvirik. Rozhodca: Hriňák, ŽK: Hanek, Chlebek, Masaryk – Buryán, Halenár, Burák, ČK: 18. Buryán (po druhej ŽK), 7473 divákov.
  • Slovan Bratislava: Kiss – Struhár, Hanek, Polgár, Mojský – Kosmeľ (46. Vyskočil), Chlebek, Kubala (83. Sloboda), Sedlák – Slovák, Masaryk (86. Otočka)
  • Artmedia Bratislava: Kamenár – Burák, Debnár, Buryán, Čvirik – Gajdoš (68. Oravec), G. Straka, J. Kozák, Tchuř (63. M. Ďurica) – Halenár, Reiter (90. Guede)

V bratislavskom derby ako prvý bol v akcii brankár Slovana Kiss, ktorý v 3. min na dvakrát zneškodnil Gajdošov krížny center. O 2 minúty neskôr musel svoje majstrovstvo ukázať aj brankár Artemdie Kamenár. Najskôr v 5. min iba vyrazil pred seba prudkú strelu domácich a vzápätí „vystrašil“ Masaryka, ktorý z troch metrov nedokázal trafiť opustenú bránku Artmedie. V 12. min sa hosťujúci brankár dobre postavil proti strele Kubalu zo 16 m. Vzápätí Struhár i Hanek vo výhodnej pozícii prehlavičkovali bránku hostí. Keď sa v 18. min na Masarykovi vyfauloval Buryán (za dva fauly na neho videl dve ŽK) domáci získali výhodu jedného hráča v poli. Ale z tejto výhody okrem niekoľkých sľubných možností nevyťažili v prvom polčase nič. Naopak hostia z pravého brehu Dunaja sa v 32. min prekvapujúco ujali vedenia, keď Reiter vydareným oblúčikom prehodil Kissa. Začiatok jeho dlhého sóla však zaváňal postavením mimo hry. Domáci brankár sa zapotil aj v 40. min, keď Halenárovu nádhernú ďalekonosnú strelu z 30 m s námahou vytlačil na brvno. V úplnom závere 1. polčasu Struhár z 5 m hlavou netrafil bránku Artmedie.

Po zmene strán po piatich minútach hry vyrovnal striedajúci Vyskočil, ktorý sa svojou dravosťou presadil v obrane hostí. Vyskočil bol v akcii aj v 52. min, no Kamenár jeho strelu vyrazil a poradil si aj s opakovanou strelou Sedláka. O 2 minúty neskôr tiesnený Mojský výborne odcentroval od postrannej čiary, Kamenár jeho pokus vyboxoval spod brvna a nabiehajúci Slovák trafil žrď bránky Artmedie. V 57. min sa domáci radovali druhýkrát. Slovák nádherne posadil loptu na hlavu Masaryka a proti jeho presnej hlavičke bol Kamenár bezmocný. O dve minúty neskôr si Slovanisti túto akciu zopakovali, Masaryka v pokutovom území našiel Struhár, ale Kamenár tentoraz bol na mieste. Po hodine hry Halenára v dobrej pozícii obstrelil bránku Slovana. Tretí gól domácich visel na vlásku v 67. min, keď Chlebek sa pohral s obranou hostí, ale nakoniec trafil len Kamenára. V 70. min Vyskočilov oblúčik vyhlavičkoval Debnár na rohový kop. Vyrovnávajúci gól padol v 71. min, keď domáci brankár Kiss neudržal po rohovom kope loptu a Čvirik ju zblízka dokopol do siete. Po tomto momente sa Slovanisti ešte viac vrhli do útoku, no ich šance ostali nevyužité. Strelecky sa nepresadil ani Vyskočil v 78. min, ani o dve minúty neskôr Chlebek. V 87. min mohol o víťazstve domácich rozhodnúť Sloboda, ale úplne voľný netrafil z piatich metrov prázdnu bránku Artemdie.

Jozef Jankech, tréner Slovana: „Myslím si, že sme odohrali veľmi dobré stretnutie, ktoré sa muselo páčiť aj divákom. Trochu ma mrzí, že sme v tomto stretnutí nevyužili 4 až 5 sólových nájazdov, do ktorých sme sa dostali. Čakal som ťažké stretnutie aj napriek tomu, že Artmedia mala nabitý program. V tomto stretnutí sme si vytvorili dosť veľký tlak, ale také góly ako sme dostali a najmä ten vyrovnávajúci, podľa môjho názoru prvoligový brankár nemôže dostať. Mohli sme v tomto stretnutí premeniť aj iné gólové šance a mohli sme stretnutie vyhrať. Zápas bol dobrý, diváci si určite prišli na svoje. Mrzí ma však, že sme našim fanúšikom neurobili ešte lepšiu náladu. Oni chceli, aby sme vyhrali, to sme chceli aj my, no nepodarilo sa nám to. Musíme sa naučiť v takýchto stretnutiach dávať góly.“

Štefan Horný, tréner Artmedie: „Vedeli sme, že Slovan v predchádzajúcich dvoch kolách odohral celkom kvalitné stretnutia a my sme mali nabitý program. Trochu som sa obával, že hráči budú unavení. V úvodnom polčase to bolo do 20. minúty v poriadku, no po vylúčení Buryana Slovan prevzal iniciatívu a mal v tomto stretnutí navrch. Ťažko sa nám Slovan bránil, lebo po vylúčení Buryána získal výhodu pri zahrávaní štandardných situácii. Museli sme sa zamerať na defenzívu. Na začiatku 2. polčasu nám odišli sily, čo som aj predpokladal a Slovan otočil na 2:1, no mali sme šťastie, že to nebolo aj s vyšším rozdielom. Pri striedaní Oravca sme išli do rizika, no vzhľadom na to, že 70. minút sme hrali o jedného hráča menej, ja som s deľbou bodov spokojný.“

MFK Ružomberok – Inter Bratislava 0:0

  • Rozhodoval: Ježík, ŽK: Dovičovič – Pečalka, 3626 divákov
  • Ružomberok: Hajdúch – Siva, Dvorník, Laurinc, Rychlík – Břežný – Žofčák, Dovičovič, Ďubek (60. Božok) – Babnič (60. Rák), Tomčák (82. Nezmar)
  • Inter: Bernady – Kaprálik, Friga, R. Kunzo, Petrán – Pečalka, Musil (56. Augustín), P. Majerník, Urban – Švancara (50. Hejčík), Šlahor (90.+ Dirnbach)

Domáci tím vo výrazne pozmenenej zostave za celých 90 minút nenašiel správny rytmus. Majster si absolútne netykal s kombináciou a presnou prihrávkou. Hostia veľmi rýchlo vycítili, že favorit nie je vo svojej koži a držali s ním krok. Bol to práve Inter, ktorý vo vyrovnanej partii bol bližšie k víťazstvu. V 22. minúte Siva na bránkovej čiare odvracal loptu po Kunzovej strele. V druhom polčase sa vyznamenal Hajdúch. V 59. minúte najprv kryl Urbanovu strelu zblízka a potom zneškodnil aj Šlahorovu dorážku. V 75. minúte domáci gólman tiež vyšiel víťazne zo súboja s Hejčíkom.

František Komňacký, tréner Ružomberka: „Chýbala nám iskra a šťava, čo sa snahy týka nemôžem povedať, že by ju chlapci postrádali. Mrzí ma, že za celý zápas sme sa nedostali do žiadnej šance. Naopak, súper v druhej časti viackrát pohrozil. Remízu považujem za zaslúženú.“

Ladislav Jurkemik, tréner Interu: „Tým, že domáci tréner nechal oddychovať 4 či 5 hráčov základnej zostavy sme mali iskierku nádeje na úspech. Mužstvo hralo organizovane, disciplinovane a myslím si, že až na štandardné situácie súpera do ničoho nepustilo. S výsledkom som spokojný.“

debata chyba