Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdá sa, že lapsus Sevilly hodil veľmi rýchlo za hlavu. Boženíkovi vzal gól VAR, objavil 42-centimetrový ofsajd

Hráčsky agent Jozef Tokoš priznal, že niečo také v bohatej kariére nezažil. O to náročnejšie to pre Róberta Boženíka bolo.

27.02.2024 12:27
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík v drese Boavisty.
debata (1)

Slovenský reprezentant bol blízko k druhému veľkému prestupu v kariére. V posledný prestupový deň januárového prestupového obdobia úspešne absolvoval lekársku prehliadku v FC Sevilla.

Nakoniec však z prestupu zišlo. Ďalší veľký transfer Boženíka – v januári 2020 prestúpil zo Žiliny do Feyenoordu za štyri milióny eur – do top súťaže stroskotal, nakoľko útočník Rafa Mir, neskompletizoval svoje hosťovanie do Valencie.

Dôvodom bolo, že Sevilla poslala Valencii dokumenty s niekoľkými zmenami, ktoré sa nezhodovali s tým, čo si dohodli ústne.

"Božo bol veľmi sklamaný. Volali sme spolu niekoľkokrát. Robo je silná osobnosť a skvelý chlapec.

Už deň-dva po prestupe bol odhodlaný pokračovať vo forme, ktorú predvádzal v Boaviste. Chce mať ešte lepšiu polsezónu ako na jeseň.

Rád by šiel na Euro v ešte lepšej fazóne. Mrzelo ho, že nespravil ďalší krok v kariére a prestup do Sevilly sa nakoniec nezrealizoval. Aj to prináša futbal. Robo vie, že má všetko pred sebou," povedal tréner Francesco Calzona v rozhovore pre Športweb.

Francesco Calzona Čítajte viac Česi by sedenie na dvoch stoličkách nedovolili, tvrdí Merčiak. Calzonovi a SFZ vytkol dve veci, načrtol možný scenár po ME

Zdá sa, že nezostalo len pri slovách. Boženík hodil lapsus španielskeho veľkoklubu za hlavu expresne rýchlo.

Hneď v prvom dueli po nezrealizovanom transfere zariadil víťazným gólom triumf 2:1 nad Estorilom.

Včera Boavista prehrala po druhýkrát v sezóne vysoko 0:4. PO Arouce vyhrali na trávniku portského klubu rovnakým rozdielom aj Braga.

Zápas sa pri tom mohol vyvíjať úplne iným smerom. V 34. minúte sa totiž Boženík chvíľu tešil z deviateho gólu v sezóne.

Proti bol systém VAR, ktorý odhalil tesný ofsajd 24-ročného rodáka z Terchovej. Krátko na to Braga skórovala dvakrát do polčasu a dva razy po ňom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla #Róbert Boženík #FC Boavista Porto