Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Ronaldo ďalej láme rekordy, svoju gólovú sériu natiahol rozhodujúcim zásahom v LM

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo pokračuje aj v novom kalendárnom roku vo skvelej streleckej forme. V stredu prispel gólom k víťazstvu Al Nassr nad Al Feiha 2:0 a postupu do štvrťfinále ázijskej Ligy majstrov.

23.02.2024 09:53
849215299 Foto:
Ronaldo poslal Al-Nassr do štvrťfinále LM.
debata

Tridsaťdeväťročný útočník ťahá sériu ôsmich súťažných zápasov s gólom, skóroval v nich dokopy deväťkrát. Ronaldo spečatil v Rijáde triumf Al Nassr v odvetnom osemfinálovom stretnutí s Al Feiha.

V 86. minúte si nabehol na dlhý pas za obranu, využil chybu súperovho brankára Vladimira Stojkoviča a poslal loptu do opustenej bránky.

Portugalský reprezentant predtým svojím presným zásahom zariadil aj víťazstvo 1:0 v prvom zápase na ihrisku súpera.

Medzitým sa presadil v saudskej Pro League vo víťaznom súboji s Al Fateh (2:1), takže skóroval vo všetkých troch súťažných zápasoch v tomto roku.

Al Nassr aj vďaka jeho gólom stále živí šancu na zisk prvej trofeje v ázijskej Lige majstrov, vo štvrťfinále sa stretne s tímom Al-Ain zo Spojených arabských emirátov.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty tak pokračuje tam, kde vlani skončil. Nadviazal na vydarený minulý rok, v ktorom sa stal s 54 gólmi najlepším strelcom podľa Medzinárodnej asociácie pre futbalovú históriu a štatistiku (IFFHS).

rongeog Čítajte viac Až príliš ženská pre svet islamu a prísnych tradícií? CR7 oslavoval s Georginou, v Iráne sa nepekne pohrali s jej postavou

Zakončil ho päťzápasovou gólovú šnúrou, na ktorú teraz úspešne nadviazal. V siedmich zápasoch ázijskej Ligy majstrov 2023/2024 zaznamenal päť gólov a dve asistencie.

Je na najlepšej ceste stať sa najlepším strelcom saudskej Pro League, v 19 tohtosezónnych dueloch nastrieľal v 19 zápasoch 21 gólov.

Druhý Aleksandar Mitrovič z Al Hilal za ním zaostáva o dva zásahy (19 gólov). Ronaldo pridal aj deväť asistencií, vďaka čomu je i najlepší nahrávač ligy.

Portugalčan zaknihoval aj ďalší rekord do svojej bohatej zbierky. V štatistike gólov z hry vo všetkých súťažiach, do ktorej sa nerátajú exekúcie priamych kopov či penált, predstihol Lionela Messiho. CR7 má na konte 716 zásahov, Argentínčan je na druhom mieste so 714 gólmi.

Ronaldova Georgina žiari v konzervatívnej Arábii Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jej manžel žiari na trávniku, skóroval aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #Al Nassr