Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakaný návrat do národného tímu. Organizátor ME môže počítať s hviezdou Realu Madrid

Skúsený nemecký futbalista Toni Kroos potvrdil svoj návrat do národného tímu.

22.02.2024 17:04
Toni Kroos Foto:
Toni Kroos sa v najcennejšom drese neukázal takmer tri roky.
debata

Tridsaťštyriročný stredopoliar Realu Madrid vo štvrtok uviedol, že na žiadosť hlavného kouča Juliana Nagelsmanna odohrá marcové prípravné zápasy pred domácimi ME proti Francúzsku a Holandsku. Kroos ukončil reprezentačnú kariéru v roku 2021.

„Od marca budem opäť hrať za Nemecko. Požiadal ma o to reprezentačný tréner a som na to pripravený. Som si istý, že tento tím môže dosiahnuť na európskom šampionáte oveľa viac, ako si väčšina ľudí v súčasnosti myslí,“ napísal Kroos na Instagrame.

Športový riaditeľ národného tímu Rudi Völler povedal, že Kroos je stále hráč svetovej kvality, ktorý ukazuje, že je schopný veľkých vecí. Na návrat sa teší aj stredopoliar Joshua Kimmich. „Som vždy rád, keď môžem hrať s Tonim,“ povedal hráč Bayernu Mníchov.

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte viac Prečo nepodpísal Slovan nové posily? Veľké problémy belasých. Kmotrík potvrdil trest od FIFA

Našli sa však aj skeptické názory, jeden z nich vyjadril Lothar Matthäus, autor rekordných 150 štartov za Nemecko. „Kde má hrať? Ak privediete späť Kroosa, automaticky oslabíte Ilkaya Gündogana, a to aj ako kapitána mužstva,“ povedal Matthäus.

Majster sveta z roku 2014 odohral za národný tím 106 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov. Na svoj zatiaľ posledný duel za Nemecko nastúpil na uplynulých ME v roku 2021, keď mužstvo vedené Joachimom Löwom nestačilo v osemfinále na Anglicko (0:2). Nemci na domácom EURE nastúpia v A-skupine proti Škótsku, Maďarsku a Švajčiarsku.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Toni Kroos #nemeckí futbalisti