Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už ho viac nechcú. Bayern si bude v lete hľadať nového trénera, Tuchel končí. Mali sme otvorený rozhovor, vraví šéf klubu

Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel po sezóne ukončí svoje pôsobenie na lavičke Bayernu Mníchov. O jeho predčasnom odchode rozhodlo vedenie klubu v uplynulých dňoch.

21.02.2024 10:58
6. Thomas Tuchel Foto: ,
Thomas Tuchel.
debata (1)

Tuchel pôsobil v tíme obhajcu titulu od 24. marca minulého roka a zmluvu mal platnú do roku 2025. Informáciu priniesla agentúra DPA.

„V dobrom a otvorenom rozhovore sme dospeli k spoločnému rozhodnutiu ukončiť v lete našu spoluprácu,“ uviedol generálny riaditeľ klubu Jan-Christian Dreesen v oficiálnom vyhlásení.

„Dovtedy urobím samozrejme všetko pre to, aby môj trénerský tím dosiahol maximálny možný úspech,“ doplnil ho Tuchel.

Päťdesiatročný kouč prevzal funkciu po Julianovi Nagelsmannovi a pod jeho vedením v sezóne 2022/23 Bavori vypadli vo štvrťfinále Nemeckého pohára s SC Freiburgom (1:2).

Vo štvrťfinále vlaňajšej Ligy majstrov nestačili na neskoršieho víťaza Manchester City. Bayernu sa napokon podarilo získať titul iba v Bundeslige, keď vo finále zdolal Borussiu Dortmund.

Mníchovčanom hrozí, že súčasná sezóna sa pre nich po 12 rokoch skončí bez zisku titulu. V Nemeckom pohári vypadli už v druhom kole, keď prekvapivo podľahli treťoligovému 1. FC Saarbrücken 1:2.

V osemfinále Ligy majstrov prehrali úvodný zápas na pôde Lazia Rím 0:1. V boji o majstrovský titul Bavori strácajú po 22 odohratých dueloch na vedúci Bayer Leverkusen osem bodov.

Tuchel sa však aj napriek opakovaným neúspechom pokúša doviesť sezónu do úspešného konca. Meno jeho nástupcu zatiaľ klub neoznámil.

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Thomas Tuchel