Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dusno v Paríži. Hráč si odmietol obliecť dúhový dres, reakcie sú rázne

Idrissa Gueye cestoval so spoluhráčmi z Paríža St. Germain do Montpellieru na sobotňajší ligový zápas, no napokon ho sledoval z tribúny. Podľa trénera Mauricia Pocchettina opustil tím z osobných dôvodov.

17.05.2022 10:53
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi so spoluhráčmi v špeciálnych dresoch s dúhovými číslami.
debata (14)

Francúzske médiá a zdroje z prostredia klubu informujú, že Senegalčan si odmietol obliecť dres s dúhovými číslami na protest proti homofóbii.

Futbalisti majstrovského tímu vrátane najväčších hviezd Lionela Messiho, Kyliana Mbappého či Sergia Ramosa v nich nastúpili pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii, bifóbii a transfóbii. Ten sa pripomína dnes.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Idrissa Gana Gueye (@iganagueye)

Defenzívny stredopoliar Gueye svoju absenciu nekomentoval. Podľa denníka Le Parisien ho mohlo motivovať jeho náboženské presvedčenie.

Médiá pripomenuli, že hráč vynechal aj vlaňajší zápas s podobnou iniciatívou. Neúčasť vtedy pripisovali žalúdočným problémom. Pochettino uviedol, že Gueye v sobotu nemal žiadne zdravotné problémy.

Nemecko, Maďarsko Čítajte viac V Katare zrejme fanúšikom vezmú dúhové vlajky. Krok vysvetlil generál

Skupiny aktivistov Gueyeho krok odsúdili. Rouge Direct, skupina, ktorá bojuje proti homofóbii v športe, vyzvala francúzsku ligu, parížsky klub i hráča na vysvetlenie situácie a navrhla, aby Gueyeho potrestali.

Na prijatie sankcií vyzvala aj predsedníčka administratívneho regiónu Île-de-France Valérie Pécresseová.

„Hráči futbalového klubu a najmä PSG sú vzorom pre mladých ľudí. Ich povinnosťou je ísť príkladom. Krok Idrissu Gueyeho nezapojiť sa do boja proti homofóbii nemôže zostať nepotrestaný," zdôraznila.

Parížania v Montpellieri zvíťazili 4:0, dvomi gólmi k tomu prispel Messi.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Deň proti homofóbii #Idrissa Gueye