Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováka vyhodili z pražského klubu. Neslušne a s pachuťou neprofesionality

Brankár Patrik Le Giang sa po dva a pol roku lúči s Bohemians Praha. Prekvapujúco a neslávne.

21.01.2022 13:00
Patrik Le Giang Foto:
Patrik Le Giang v drese Bohemians Praha.
debata (9)

Podľa informácií spoza rieky Morava slovenský gólman spoločne s niekdajším českým reprezentantom Kamilom Vackom neodleteli na tímové sústredenie do Turecka.

Obom v lete tohto roka vyprší zmluvu. Podľa 34-ročného Vacka vedenie Bohemians nepristúpilo k štandardnému rozviazaniu zmluvy.

K tradičnému rozhovoru medzi štyrmi očami s niekým z vedenia klubu, ktorý by Vackovi vysvetlil dôvody predčasného konca, nedošlo.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"Aj keď naša predchádzajúca dohoda znela inak, na prelome rokov ma kontaktoval športový riaditeľ klubu so správou, že už nie som súčasťou áčka, predlžuje sa mi dovolenka a môžem si hľadať nový klub.

Bol som veľmi zaskočený, neprišlo mi to úplne fér," povedal Vacek pre idnes.cz.

Denník Sport zasa prišiel so správou, že podobne sa zachovali aj k niekdajšiemu slovenskému mládežníckemu reprezentantovi Le Giangovi.

Šikovný brankár si vlani v Paríži prebral od Medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro cenu Merit Award, ocenenie za charitatívny prínos. Vlani ho získal útočník Manchestru United Marcus Rashford.

Patrik Le Giang Čítajte viac Deti sa smiali z mojich šikmých očí. Nakoplo ma to

K celej situácii sa v komentári na sport.cz vyjadril aj redaktor Robert Neumann, ktorý Bohemians nešetril.

"Bolo by nespravodlivé napísať, že sa v českom futbale vďaka a slušnosť nenosí. Lenže nad koncom tejto dvojice sa vznáša pachuť neprofesionality a absencia slušnosti.

Hoci ide o princíp, práve Vacek s Le Giangom ako dve čisté povahy, vzory slušnosti a poctivosti, by si zaslúžili úplne iný odchod. Dôstojný," píše Neumann.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bohemians Praha #Patrik Le Giang