Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messiho éra v Barcelone sa končí! Chce ísť do Paríža

Argentínsky futbalový virtuóz Lionel Messi opúšťa španielsky veľkoklub FC Barcelona. Vedenie Kataláncov o tom informovalo na svojom oficiálnom webe aj s podaním vysvetlenia.

05.08.2021 20:12 , aktualizované: 06.08.2021 05:29
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (9)

Tridsaťštyriročný Argentínčan odchádza z klubu napriek tomu, že sa obe strany dohodli na podmienkach pokračovania spolupráce.

"Hoci FC Barcelona a Lionel Messi dospeli k dohode a obe strany mali jasný záujem podpísať dnes nový kontrakt, nemohlo sa to zrealizovať pre finančné a administratívne prekážky (pravidlá španielskej ligy).

Výsledkom tejto situácie je, že Messi nezostane v Barcelone. Obe strany hlboko ľutujú, že priania hráča i klubu nakoniec nebudú naplnené.

Barcelona sa chce hráčovi srdečne poďakovať za jeho prínos pri vzostupe klubu. Praje mu všetko najlepšie do budúcna v jeho osobnom i profesijnom živote," uvádza sa v stanovisku FC Barcelona.

Podľa britského denníka Daily Mail súhlasil Messi s 50-percentnou redukciou platu v porovnaní so zmluvou, ktorú mal s Barcelonou do 30. júna.

Na jej základe zarobil v priebehu štyroch rokov 496 miliónov eur. Jeho nový týždenný príjem mal byť o 296 000 eur nižší ako bol v predchádzajúcich štyroch rokoch.

Messi chcel z tímu odísť už v uplynulej sezóne, no staronový klubový prezident Joan Laporta prispel k jeho zotrvaniu.

Lionel Messi strávil v FC Barcelona viac ako 20 rokov. Prvú zmluvu podpísal ešte v decembri 2020 ako 13-ročný, vtedy v kaviarni na papierovom obrúsku.

Už vtedy bol jeho talent neuveriteľný, ešte viac si ho cibril v klubovej akadémii La Masia. V A-tíme Kataláncov debutoval v sezóne 2004/2005 a postupne sa stal jeho nedeliteľnou súčasťou.

Lionel Messi Čítajte viac Prekrásne šialenstvo. Messi prekonal Ronalda fotografiou na sociálnej sieti

Odohral zaň neskutočných 17 sezón, počas ktorých klub potiahol k mnohým titulom doma aj v zahraničí.

Desaťkrát sa stal s FC Barcelona majstrom Španielska, sedemkrát s ním ovládol Copa del Rey a štyrikrát aj Ligu majstrov.

Okrem toho počas ostatných sedemnástich ročníkov klub dosiahol mnoho ďalších ocenení a Messi sa počas tohto obdobia stal držiteľom mnohých rekordov a individuálnych ocenení vrátane šiestich triumfov v ankete o Zlatú loptu, šesťkrát tiež získal Zlatú kopačku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Zatiaľ nie je známe, kam Lionel Messi prestúpi, rozhodnutie by malo padnúť počas augusta.

Messi však vo štvrtok kontaktoval trénera Paríža St. Germian Mauricia Pochettina. So svojím krajanom preberali možnosť príchodu dlhoročnej opory FC Barcelona do tímu účastníka Ligue 1.

Podľa magazínu The Athletic o 34-ročného útočníka majú záujem aj anglické veľkokluby Manchester City, Manchester United a FC Chelsea.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi