Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšík vraj mieri na sever. Prečo to nevyšlo so Slovanom?

Švédsky denník SportExpressen prišiel s prekvapujúcou informáciou. Píše o bombe, ktorá by mohla zarezonovať v celom futbalovom svete. Týka sa prestupu Mareka Hamšíka.

05.03.2021 13:21 , aktualizované: 16:25
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (1)

„Svetovú hviezdu zo Slovenska a bývalého kapitána Neapola delia už len detaily od prestupu do IFK Göteborg (…). Reprezentačný kapitán sa chce pokojne pripravovať na európsky šampionát,“ píše uvedený zdroj.

Podľa jeho informácií sa slovenský stredopoliar ústne dohodol na kontrakte so švédskym celkom a v najbližších dňoch sa plánuje jeho príchod do krajiny. Rokovania vraj prebiehajú už niekoľko dní, no k žiadnemu podpisu neprišlo.

„Nebudem to komentovať,“ reagoval športový riaditeľ spomenutého klubu Pontus Farnerud.

Autor článku Daniel Kristoffersson tiež pripomína, že 33-ročný mal podľa medializovaných informácii ukončiť zmluvu s čínskym klubom Ta-lien.

Zároveň sa mal dohodnúť na trojmesačnej zmluve so Slovanom Bratislava. Vedenie slovenského majstra túto informáciu poprelo. Vzhľadom na koniec prestupového termínu na Slovensku by totiž legenda SSC Neapol musela mať štatút amatéra.

Vedenie Slovana Bratislava priznalo, že rokovalo s Hamšíkom o potenciálnej spolupráci.

"Šancu získať Mareka Hamšíka sme vnímali ako obrovskú výzvu. Stretli sme sa aj osobne. Našou predstavou bola vzájomná pomoc – my by sme Marekovi pomohli pri získaní hernej praxe pred európskym šampionátom, on nám v kvalifikácii európskych pohárov,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na webe skslovan.com.

Klub z bratislavského Tehelného poľa Hamšíkovi ponúkol kontrakt s platnosťou do 26. augusta 2021. Práve 26. augusta sú na programe posledné kvalifikačné zápasy európskych pohárov.

V prípade, že by Hamšík po vypršaní kontraktu chcel pokračovať v inom klube, mohol po 26. auguste využiť otvorené prestupové okno a stať sa hráčom iného klubu.

"Snažili sme sa nájsť tzv. win – win riešenie, čiže riešenie, ktoré by bolo prospešné pre obe strany. Mali sme v úmysle pomôcť Marekovi v príprave na majstrovstvá Európy, no chceli sme, aby nám pomohol minimálne v kvalifikačných kolách európskych pohárov.

V tomto sa naše predstavy nezhodli, keď Marek preferoval kontrakt len do konca aktuálnej sezóny a od leta chcel mať voľné ruky. Chápeme a rešpektujeme Marekovo rozhodnutie.

Prajeme mu len to dobré nielen na európskom šampionáte, ale aj v ďalšej kariére. Naše cesty sa nespojili," doplnil Kmotrík ml.

Keďže vo Švédsku sa môže prestupovať do konca marca, Hamšíkovi svitla nová šanca.

Po prílete do Švédska má absolvovať lekársku prehliadku a Göteborg má slovenskú posilu oficiálne predstaviť.

Slovenský kapitán Marek Hamšík v súboji s... Foto: TASR/AP, Liam McBurney
Marek Hamšík Slovenský kapitán Marek Hamšík v súboji s Paddym McNairom zo Severného Írska.

Dlhoročný špílmacher slovenskej reprezentácie si nemôže dovoliť v jarnej časti sezóny 2020/2021 zostať bez klubového angažmánu.

Slovenská reprezentácia ho potrebuje v rozbiehajúcej sa kvalifikácii MS 2022, ale najmä na letnom záverečnom turnaji majstrovstiev Európy.

Tam si Slováci postupne zmerajú sily 14. júna s Poliakmi, o štyri dni neskôr nastúpia proti Švédom a ďalších päť dní proti Španielom. Prvé dva súboje odohrajú v írskom Dubline, tretí príde na rad 23. júna v Bilbau, čiže Španieli budú mať výhodu domáceho prostredia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marek Hamšík #IFK Göteborg