Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Futbal v Orbánovej dedine? Na tie podmienky som zízal ako blázon

Klub FC Puskás Akadémia vznikol pred trinástimi rokmi. Pôvodne mal byť béčkom Videotonu Székesfehérvár. S jedlom však rástla chuť, ktorá si vyžiadala výraznú finančnú injekciu od tamojšej vlády. A tá dorazila.

27.10.2020 06:58
Ferencváros, Újpest Foto:
Plné tribúny počas zápasu Ferencvárosu proti Újpestu.
debata (52)

Mladý klub hráva svoje zápasy na štvortisícovom štadióne v obci Felcsút. Rodisko premiéra Viktora Orbána je zhruba 50 kilometrov západne vzdialená od Budapešti a rastie v ňom jeden talent za druhým a taktiež ďalší ašpirant na zisk tamojšej ligovej trofeje.

"Zázemie v Olomouci patrí v Česku k najlepším, ale toto je úplne iná liga. Maďarské kluby, ktoré majú aj vlastné akadémie, disponujú skvelou tréningovou infraštruktúrou. Keď som to videl, zízal som ako blázon.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Only positive vibes ⚽️ #training @puskasakademia

Príspevok, ktorý zdieľa Jakub Plšek (@jakubplsek),

Točí sa tu množstvo peňazí. Je len otázkou času, kedy sa maďarský klub výraznejšie presadí v Európe. Ferencváros teraz postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov. Vyradil Celtic a ďalšie silné tímy. Je to prvá lastovička a ďalšie budú nasledovať," vraví Jakub Plšek v rozhovore pre MF Dnes.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar v januári tohto roka vymenil Sigmu Olomouc na klub, ktorý nesie názov po najlepšom maďarskom futbalistovi všetkých čias – Ferencovi Puskásovi.

Za riekou Moravou prestup na tejto nečakanej trase vyvolal vlnu ohlasov. Niektorí sa Plšekovmu rozhodnutiu čudovali.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

„Známi sa prišli pozrieť, ako to tam funguje. Hovorili mi, že to bolo dobré rozhodnutie. Verím, že to nie je konečná stanica. Minulý rok skončili po prvýkrát na treťom mieste. Teraz je cieľom druhé a neskôr titul. Ambície sú tu najvyššie,“ doplnil Plšek.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Orbán #Jakub Plšek #FC Puskás Akadémia