Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Splnil si sen. Rodák postúpil do Premier League vďaka neuveriteľnému gólu

Dvaja z troch slovenských reprezentačných brankárov budú v nasledujúcej sezóne chytať v Premier League. Znie to neuveriteľne, ale je to tak. K hviezde anglickej futbalovej ligy Martinovi Dúbravkovi z Newcastlu sa v utorok neskoro večer pridal aj Marek Rodák.

04.08.2020 23:21 , aktualizované: 23:37
Marek Rodák Foto: ,
Futbalisti Fulhamu oslavujú postup do Premier League, slovenský brankár Marek Rodák je v pozadí v oranžovom drese.
debata

"Keby sme sa s Martinom stretli – bol by to splnený sen. Za tie roky, čo som bol v Anglicku prevažne sám, som nikdy nemal chuť to zabaliť.

Prišli aj ťažké dni, ale som silná povaha. Viem nepriazeň prekonať a idem ďalej. Premier League je silná motivácia," vravel Rodák v rozhovore pre Pravdu.

Fulham s Rodákom mieri medzi anglickú elitu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Brankár Marek Rodák a strelec druhého gólu...

V utorok večer si svoj veľký sen splnil. Dvadsaťtriročný brankár síce v závere prišiel o 16. čisté konto v sezóne, trápieť ho to nemusí. Fulhamu pomohol vo finále play off o postup do Premier League zdolať Brentford 2:1 po predĺžení.

Odchovanec Košíc prestúpil do Fulhamu pred siedmimi rokmi. Po sérii hosťovaní v nižších súťažiach si získal dôveru trénera Parkera. Rodák sa predstavil na Wembley po druhýkrát v kariére a znova sa tešil z víťazstva.

Tentokrát sa oň zaslúžil krajný obranca Joe Bryan, ktorý predviedol nevídanú odvahu i techniku.

Brankára Brentfordu nachytal z takmer štyridsiatich metrov. Namiesto centra mu loptu zakrútil na bližšiu žrď. O niekoľko minút strelil Bryan aj druhý gól, na ktorý dokázal Brentford odpovedať iba v úplnom závere.

„Na niečo také musíte mať gule. Neuveriteľný gól,“ rozplýval sa expert Sky Sports a niekdajší anglický futbalista Liam Rosenior.

„Nie som žiadny hrdina. Takto som to však chcel. Tréner mi hovoril, že brankár chodieva príliš dopredu. Vyšlo to parádne,“ vravel Bryan.

Zápas bol od začiatku veľmi vyrovnaný, Rodák nemal veľa práce. Najviac sa zapotil pri šanci Watkinsa v 71. minúte. Jeho tvrdý pokus vytesnil nad brvno.

Slovenský brankár sa snažil rozohrávať loptu i dirigovať obranu. Darilo sa mu to, hoci na ňom ešte občas badať neskúsenosť.

Eliminovať ju bude môcť už o niekoľko týždňov. V drese nováčika Premier League z Fulhamu. Ešte predtým sa však poriadne poteší s víťaznou trofejou a oslávil svoj životný úspech.

finále play off o účasť v Premier League:
Wembley
FC Brentford – FC Fulham 1:2 pp (0:0)
Góly: 120.+4 Dalsgaard – 105. a 117. Bryan
Marek Rodák (Fulham) odchytal celé stretnutie a dostal ŽK

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Martin Dúbravka #Marek Rodák #Fulham FC