Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šokujúca výpoveď Špalekovho šéfa: Nákladiaky denne vozia mŕtvych

Prezident talianskeho futbalového klubu z Brescie Massimo Cellino oznámil, že je proti tomu, aby v júni pokračovala talianska najvyššia futbalová súťaž.

02.04.2020 14:22
Špalek, Foto: ,
Nikolas Špalek (vpravo) gratuluje Mariovi Balotellimu (vľavo) ku gólu.
debata

Taktiež označil návrh Európskej futbalovej únie (UEFA) obnoviť európske ligové súťaže v júni za nerealizovateľný a nezodpovedný.

Najvyšší činovník aktuálne posledného tímu Serie A tiež vyhlásil, že radšej nepošle svojich zverencov na trávnik z úcty k obyvateľom Brescie. Severotalianske mesto výrazne zasiahla pandémia koronavírusu.

V kádri mužstva je aj slovenský futbalový reprezentant Nikolas Špalek. „Som v Brescii. Nákladné autá tu neustále prevážajú mŕtvych ľudí. Sme centrum epidémie. Plánovať, že sa tu v júni majú hrať futbalové zápasy, je celé zle,“ povedal vo štvrtok pre La Gazzetta dello Sport.

Talianska futbalová federácia (FIGC) má v piatok zasadnúť a rozhodovať o ďalšom osude Serie A. Cellina už stihol obviniť prezident Lazia Rím Claudio Lotito zo snahy vyhnúť sa zostupu.

Prezident Brescie kontroval, že Lotito je zaujatý, pretože jeho tím sa nachádza jeden bod za lídrom Juventusom. V súťaži zostáva dohrať 12 kôl.

V Taliansku je aktuálne celoštátna karanténa, platná do 13. apríla. V krajine evidujú vyše 110.000 prípadov nakazenia koronavírusom, 13.155 osôb chorobe podľahlo. Informovala agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brescia #Nikolas Špalek #Massimo Cellino #koronavírus