Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vardymu a jeho rodine sa vyhrážajú smrťou. Dôvodom je odchod Ranieriho

Jamie Vardy sa stal terčom smrteľných vyhrážok po tom, čo Claudio Ranieri vo februára musel odísť z pozície trénera anglického tutbalového klubu Leicester City.

21.03.2017 11:14
Claudio Ranieri, Jamie Vardy Foto: ,
Bývalý tréner Leicestru Claudio Ranieri a kanonier Jamie Vardy.
debata

Vardy pre anglické médiá potvrdil, že ľudia sa mu opakovane vyhrážajú prostredníctvom sociálnych sietí či len tak vidiac ho na ulici a hrozby dokonca pocítila aj jeho rodina. Na Vardyho manželku údajne niekto vyvíjal nátlak počas jazdy autom, v ktorom mala deti.

„Je to desivé, čo sa deje,“ vravel Vardy na portáli BBC. „Čítal som vymyslený príbeh o tom, že som sa zúčastnil na schôdzke s hráčmi po zápase Ligy majstrov v Seville, kde sme mali žiadať odstúpenie trénera. Pritom som v tom čase bol tri hodiny na antidopingovom odbere. Jedna vec je napísať niečo také a druhá, že sa ľudia toho chytia a začnú sa vyhrážať. Nie je pravda, že som mal akýkoľvek podiel na odvolaní trénera,“ dodal Vardy na svoju obhajobu.

Taliansky kouč Claudio Ranieri vlani senzačne priviedol provinčný Leicester City až na trón anglickej Premier League, čo sa považuje za jeden z najväčších šokov v anglickej futbalovej histórii. Útočník Vardy bol vtedy jedným z hlavných protagonistov rozprávkovej jazdy „líšok“ za titulom, jemu ani klubu sa však v novej sezóne zďaleka nedarí podľa očakávania.

Leicester figuroval v čase odvolania Ranieriho na 17. priečke Premier League jeden bod od zostupovej priepasti, nový kormidelník Craig Shakespeare ich priebežne posunul o dve miesta vyššie. V protiklade s tým sa klubu zatiaľ nečakane darí v Lige majstrov, kde sa ako nováčik prebojoval už do štvrťfinále po výsledkoch 1:2 a 2:0 v konfrontácii so španielskym tímom FC Sevilla. V osmičke najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente zostal jediným anglickým zástupcom.

„Ak by sme boli ako hráči s niečím nespokojní, riešili by sme to priamo s trénerom alebo na taktickej porade. On mal rád, keď za ním niekto prišiel a povedal svoj názor. Vyfabrikované príbehy spojené s obvineniami na hlavy hráčov nevplývajú dobre na psychiku. Nič sa s tým však nedá robiť, len to potlačiť niekam dozadu v mysli a sústrediť sa čo najlepšie na futbal,“ dodal Vardy podľa BBC. Širiace sa informácie o hráčskej revolte verejne poprel aj nový tréner Shakespeare.

debata chyba
Viac na túto tému: #Claudio Ranieri #Jamie Vardy #Leicester City