Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal je v kŕči. Odíde Wenger?

Na Ostrovoch trénerov nevyhadzujú. Odchádzajú z vlastnej vôle. Tobôž, ak jednému klubu verne slúžia niekoľko rokov.

19.03.2017 17:42
Arsene Wenger Foto: ,
Arsene Wenger na lavičke Arsenalu.
debata

To je iba malá časť z nepísaných pravidiel, ktoré odjakživa zdobili futbalový život v konzervatívnom Anglicku. Kouč Arsenalu Arséne Wenger však môže byť výnimkou. Londýnčanov trénuje už 21. sezónu a ak vedenie klubu vypočuje volanie svojich fanúšikovi, bude jeho poslednou.

A všetko pritom vyzeralo priam ideálne. Arsenal vstúpil do nového futbalového roku vo veľkom štýle. V domácej súťaži prenasledoval vedúcu Chelsea, v Lige majstrov si rýchlo zabezpečil postup medzi elitnú šestnástku. Fungujúci stroj sa však na prelome rokov zasekol. Na dlho.

Hráči Arsenalu v sobotu podľahli West Bromwichu Albion 1:3 a pripísali si šiestu prehru v uplynulých deviatich dueloch. Bilancia, ktorú Wenger na lavičke za viac ako dve dekády nezažil.

„Prehrávame zápas po zápase a sme teda v situácii, v akej sme neboli za posledných dvadsať sezón. To je teraz oveľa dôležitejšie ako moja budúcnosť,“ povedal po ďalšom nevydarenom stretnutí francúzsky kouč. "Celé je to o prístupe. Počas zápasu som nevidel ani náznak túžby po víťazstve,“ zhodnotila legenda klubu Thierry Henry.

Protesty pred futbalovým štadiónom, bučanie po zápasoch. Atmosféra medzi fanúšikmi Arsenalu je zo dňa na deň napätejšia. A prejavy ich nevôle čoraz viditeľnejšie. Počas stretnutia na pôde West Bromwichu si dokonca neváhali zaplatiť lietadlo s obrovským pútačom: „Žiadna zmluva. Wenger, von.“

Tomu vyprší kontrakt na Emirates stadium už po tejto sezóne. O tom, čo bude v lete, dosiaľ hovoriť nechcel. Až udalosti z víkendového zápasu ho prinútili otvoriť tému, ktorá bola dlho tabu. „Už viem, čo bude v ďalšej sezóne. Čoskoro to budete vedieť aj vy,“ naznačil hmlisto.

"Nie je dôvod na akékoľvek obavy o moju budúcnosť,“ odbil ďalšie otázky.

Bulvárny denník The Sunday Express však už o niekoľko hodín vyrukoval s informáciou, že aj napriek veľkým protestom zostane Wenger v Londýne ešte jednu sezónu. A to vraj aj napriek tomu, že úspešný tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri sa už rozhodol prikývnuť na ponuku Arsenalu, ak by Wenger v lete odišiel.

Nech už situácia okolo trénera dopadne akokoľvek, Arsenalu teraz hrozí, že si nezahrá ani v budúcoročnej kvalifikácii Ligy majstrov.

Stalo by sa tak prvýkrát v tomto storočí. Do konca ligovej sezóny totiž zostáva ešte jedenásť kôl a Londýnčania sa prepadli až na šieste miesto Premier League. Za vedúcou Chelsea zaostávajú o priepastných 19 bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arséne Wenger #Arsenal Londýn