Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordný Shakespeare: K úspechu vedie tvrdá práca a odhodlanie

Úradujúci anglický futbalový majster Leicester City čakal na premiérový tohtosezónny ligový triumf mimo svojho štadióna až do 29. kola.

19.03.2017 14:38
Craig Shakespeare Foto: ,
Craig Shakespeare.
debata

„Líšky“ zvíťazili v sobotňajšom dueli Premier League na pôde West Hamu United 3:2. Čerstvý štvrťfinalista Ligy majstrov položil základy trojbodového zisku už do prestávky.

Zásahy Alžírčana Riyada Mahreza a Nemca Roberta Hutha v úvodných siedmich minútach nasmerovali hostí za triumfom. „Kanonieri“ v 20. min znížili zásluhou Argentínčana Manuela Lanziniho, no v 38. min kanonier Jamie Vardy opäť prinavrátil Leicestru dvojgólové vedenie.

West Ham sa po zmene strán zmohol už iba na korekciu výsledku, keď v 63. min skóroval ghanský legionár André Ayew.

„Bolo to absolútne skvelé. Úžasné, že sme sa vrátili domov s tromi bodmi,“ tešil sa po stretnutí stopér Robert Huth. Bronzový medailista z MS 2006 sa domnieva, že súčasná forma Leicestru môže mať ešte poriadne dlhé pokračovanie.

„Vždy sme vedeli, že v zápasoch jednoducho potrebujeme skórovať ako prví. Zlomili sme to v dueli s Liverpoolom a odvtedy sa vezieme na víťaznej vlne. Na niečo také sme čakali od začiatku sezóny. Verím však, že úspešné obdobie by mohlo mať dlhé trvanie,“ dodal 32-ročný zadák

Tréner „líšok“ Craig Shakespeare, ktorý koncom februára prevzal mužstvo po odvolanom Claudiovi Ranierim a povedie ho minimálne do konca sezóny, dosiahol už po troch ligových dueloch jeden zaujímavý rekord.

Stal sa prvým kormidelníkom v histórii Premier League, ktorý v úvodných troch vystúpeniach vo funkcii zakaždým odkoučoval aspoň trojgólový duel v podaní svojich zverencov. Mimochodom, doteraz viedol Leicester City v štyroch súťažných zápasoch a vo všetkých zaznamenal víťazstvo.

„Myslím si, že proti West Hamu slávili úspech tvrdá práca, odhodlanie a veľké úsilie v kombinácii s excelentnými výkonmi niekoľkých hráčov. Všetky tri góly sme strelili v pravú chvíľu. Nemám žiadny recept na úspech, ten sa dostaví, keď pracujete tvrdo a poctivo,“ skonštatoval 53-ročný rodák z Birminghamu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Leicester City #Craig Shakespeare