Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je vyčerpaný. Enrique opustí Barcelonu

Jeho mužstvo zvíťazilo o päť gólov. Konečne sa predralo na prvé miesto v tabuľke. On však na tlačovej besede nerozoberal skvelý herný prejav či zisk troch bodov. Novinárov a futbalovú verejnosť zaskočil prekvapujúcim vyhlásením.

02.03.2017 08:44 , aktualizované: 16:10
Luis Enrique Foto: ,
Luis Enrique.
debata

„V budúcej sezóne už nebudem trénerom Barcelony,“ povedal v stredu večer Luis Enrique. „Toto rozhodnutie nebolo jednoduché, zvažoval som ho nesmierne dlho. Dôvodom môjho odchodu je vyčerpanosť. Mám veľmi málo času na oddych, neviem sa vypojiť z diania v klube,“ dodal niekdajší španielsky reprezentant.

Obhajca titulu zvíťazil v lige v ten večer 6:1 nad Gijónom. Keďže Real Madrid uhral s Las Palmas len remízu 3:3, poskočil katalánsky veľkoklub o bod pred svojho rivala (Madridčania však majú zápas k dobru).

O to prekvapujúcejšie je Enriqueho vyhlásenie. „Chcel by som sa poďakovať vedeniu klubu, že mi najprv prejavilo dôveru pri B-mužstve, neskôr i pri prvom tíme,“ vravel 46-ročný tréner. K áčku prišiel pred tromi sezónami. Z lavičky prispel k zisku dvoch majstrovských titulov, klub dotiahol i k triumfu v Lige majstrov. Celkovo získala partia okolo Lionela Messiho pod jeho vedením osem trofejí.

Enrique má pred sebou záverečné tri mesiace v barcelonských službách. Čaká na neho boj o titul, ale aj finálový zápas Španielskeho pohára. Nereálny je s najväčšou pravdepodobnosťou úspech v Lige majstrov. Barcelona prehrala v úvodnom osemfinále na ihrisku Paríža St. Germain vysoko 0:4 a pred odvetou (budúci týždeň) má minimálne šance na postup.

„Čakajú ma zaujímavé tri mesiace. V Lige majstrov to budeme mať náročné, ale s podporou všetkých okolo nás sa pokúsime o obrat,“ citoval Enriqueho slová španielsky denník Marca.

Mimochodom, médiá sa od od štvrtku zaoberajú možnými Enriqueho nástupcami. Nahradiť by ho údajne mohol Jürgen Klopp (Nemec v službách Liverpoolu), Jorge Sampaoli (Argentínčan, FC Sevilla), Ernesto Valverde (Španiel, Bilbao) či Enriqueho súčasný asistent Juan Carlos Unzué.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Luis Enrique