Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Protest na ihrisku. Z hráčov boli sochy, brankár sa penalte otočil chrbtom

Exemplárne tresty dostali dvaja futbalisti a tréner vietnamského prvoligového klubu Long An za netradičnú formu protestu proti nariadenej penalte v závere nedeľňajšieho zápasu na pôde Ho Či Minovho Mesta.

22.02.2017 11:10
debata (3)

Keď hlavný rozhodca Nguyen Trong Thu v 90. min za stavu 2:2 ukázal na biely bod v prospech domácich, hostia najskôr odišli z ihriska. Potom sa síce vrátili, ale brankár Nguyen Minh Nhut sa pri exekúcii obrátil chrbtom k lopte a Argentínčan Víctor Ormazábal pohodlne skóroval. To však nebolo všetko. Futbalisti Long An po rozohrávke zostali nepohnute stáť na miestach a dovolili Ho Či Minovmu Mestu streliť ešte dva góly na konečných 5:2.

Vietnamská futbalová federácia uložila brankárovi Mimh Nhutovi a kapitánovi tímu Huynh Quang Thanhovi dvojročný dištanc. Tri roky sa na lavičke neukáže tréner Long An Ngo Quang Sang a na rovnako dlho je vylúčený z futbalového hnutia prezident klubu Vo Thanh Nhiem, ktorý po zápase odstúpil z funkcie.

„Narušili priebeh zápasu, nerešpektovali verdikt rozhodcu a poškodili povesť a česť Vietnamskej futbalovej federácie,“ stojí v rozhodnutí.

Long An je posledný tím tabuľky najvyššej vietnamskej súťaže, Ho Či Minovmu Mestu patrí 8. priečka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #Long An #Ho Či Minovo Mesto