Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berov návrat po dvoch mesiacoch, Ďurica si zranil koleno

Pondelkový návrat Matúša Bera v službách tureckého Trabzonsporu do súťažného diania po takmer dvojmesačnej absencii nezostal z pohľadu fanúšikov slovenskej futbalovej reprezentácie bez škvrny.

21.02.2017 09:42 , aktualizované: 13:27
Matúš Bero Foto:
Matúš Bero.
debata

V domácom ligovom dueli proti Alanyasporu (0:0) sa totiž zranil jeho spoluhráč a krajan Ján Ďurica. Skúsený 35-ročný stopér musel odstúpiť v 14. minúte zápasu, vyšetrenie magnetickou rezonanciou podľa klubového webu odhalilo poškodenie väzov ľavého kolena.

„Zle som dostúpil na loptu a následne som pocítil bolesť v ľavom kolene. Mám poškodený bočný väz, asi mesiac si od futbalu oddýchnem. Dostal som ortézu i barle. O pár dní začnem rehabilitovať,“ uviedol pre svoj web Ďurica, ktorý nedokáže odhadnúť, či bude trénerovi SR Jánovi Kozákovi k dispozícii na marcový zápas na Malte (hrá sa 26. 3. o 20.45 h v Ta' Qali) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. „To teraz neviem. Teraz je prvoradé, aby som bol čo najskôr opäť v poriadku,“ doplnil Ďurica.

Stabilný člen základnej zostavy tímu SR „21“ Bero v pondelok nastúpil v 77. minúte, o osem minút neskôr dostal žltú kartu. V drese klubu z Trabzonu sa predstavil prvýkrát od 22. decembra. Po tom, čo získal miesto v základnej zostave, ho pribrzdili problémy s pravým kolenom a následná artroskopická operácia. Stredopoliar a bývalý hráč AS Trenčín by nemal chýbať v nominácii českého trénera slovenskej „dvadsaťjednotky“ Pavla Hapala na júnové majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku.

Trabzonspor sa po výsledkovo nevýraznej prvej polovici ročníka šplhá nahor tabuľkovým poradím tureckej Süper Lig. V kalendárom roku 2017 v najvyššej domácej súťaži dosiaľ nenašiel premožiteľa, z ostatných piatich súbojov zvíťazil v štyroch a po 21. kole má na konte 31 bodov (bilancia 9–4–8). Na tretieho v poradí, istanbulský Galatasaray, má deväťbodové manko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Ján Ďurica #Matúš Bero