Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia: Štvrťfinále FA Cupu si po 103 rokoch zahrá tím z piatej ligy

Futbalisti Lincolnu City prekvapujúco vyradili v osemfinále anglického FA Cupu Burnley. O výhre klubu z piatej ligy 1:0 rozhodol minútu pred koncom Sean Raggett.

18.02.2017 17:07 , aktualizované: 21:20
debata

Lincoln tak v pohárovej súťaži dosiahol ďalší cenný skalp, v predchádzajúcom kole uspel na ihrisku Brightonu, druhého tímu druhej najvyššej súťaže.

Lincoln City sa tak stal prvým tímom z piatej ligy po neuveriteľných 103 rokoch, ktorý sa dostal až do štvrťfinále FA Cupu. Naposledy sa podobný kúsok podaril klubu Queens Park Rangers v roku 1914.

Hoci bolo Burnley takmer vo všetkých štatistikách lepšie, šance zužitkovať nedokázalo, zatiaľ čo Lincoln jednu z mála príležitostí premenil. V 89. minúte sa k hlavičke dostal Raggett a jeho pokus zachytil brankár Heaton až za bránkovou čiarou. Burnley, ktoré v tejto sezóne patrí na domácom ihrisku medzi najlepšie tímy Premier League, už zareagovať nedokázalo.

Do štvrťfinále FA Cupu postúpili aj futbalisti londýnskeho klubu FC Chelsea, keď zdolali hráčov Wolverhamptonu 2:0. Spolu s FC Middlesbrough sú jedinými zástupcami elitnej anglickej súťaže, ktorí dokázali uspieť v sobotňajších pohárových dueloch. Millwall vyradil úradujúceho šampióna Leicester City a Huddersfield si bezgólovou remízou vynútil opakovaný zápas s Manchestrom City.

Osemfinále FA Cupu:
Burnley – Lincoln City 0:1
Huddersfield – Manchester City 0:0
Middlesbrough – Oxford United 3:2
Millwall – Leicester City 1:0
Wolverhampton – FC Chelsea 0:2

debata chyba
Viac na túto tému: #FA Cup #Lincoln City #Burnley