Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester United po 17 zápasoch prehral, ale postúpil do finále pohára

Futbalisti Manchestru United sa prebojovali do finále Ligového pohára, aj keď po 17 zápasoch sa skončila ich séria bez prehry.

26.01.2017 23:45
Michael Carrick, Evander Goebel Foto: ,
Michael Carrick (vpravo) z Manchestru United v súboji s Evandrom Goebelom z Hullu.
debata

V odvetnom semifinálovom zápase na ihrisku Hullu prehrali 1:2, ale vďaka víťazstvu 2:0 v prvom zápase si zabezpečili postup. Ich súperom bude 26. februára vo Wembley Southampton, ktorý v stredu vyradil Liverpool.

Manchester prehrával s predposledným tímom anglickej ligy od 35. minúty, keď Tom Huddlestone premenil penaltu. V druhom polčase vyrovnal siedmym gólom v sezóne Paul Pogba, ktorý je po Zlatanovi Ibrahimovičovi (19) druhým najlepším strelcom United, ale päť minút pred koncom dodal domácim nádej Oumar Niassa. Ďalší gól, ktorý by znamenal predĺženie, však už Hull nepridal.

Napriek tomu si pripísal cennú výhru nad Manchestrom, ktorý prehral prvýkrát od začiatku novembra, keď v Európskej lige podľahol na ihrisku Fenerbahce Istanbul. United môže do svojej bohatej zbierky pridať piaty Ligový pohár. Southampton bude hrať o druhú trofej v klubovej histórii 41 rokov po triumfe v Anglickom pohári.

Trénera United Josého Mourinha čaká už desiate finále domácej pohárovej súťaže s piatym rôznym tímom. Sedemkrát premenil bývalý kouč Chelsea, Realu Madrid, Interu Miláno a FC Porto účasť vo víťazstvo.

Anglický Ligový pohár – odveta semifinále:

Hull City – Manchester United 2:1 (1:0) – prvý zápas 0:2, do finále postúpil Manchester United
Góly: 35. Huddlestone (z pok. kopu), 85. Niasse – 66. P. Pogba
Dušan Kuciak (Hull City) sedel na lavičke náhradníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Hull City #anglický Ligový pohár