Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bundesligový Darmstadt vyhodil hráča pre napojenie na radikálov

Účastník najvyššej nemeckej futbalovej súťaže SV Darmstadt 98 rozviazal spoluprácu so stredopoliarom Änisom Ben-Hatirom pre jeho spoluprácu s organizáciou, ktorá je údajne napojená na radikálne islamistické hnutie salafistov.

25.01.2017 20:30
Änis Ben-Hatira Foto:
Änis Ben-Hatira.
debata

„Jeho osobná pomoc tejto organizácii je zlá,“ uviedol prezident klubu Klaus Rüdiger Fritsch. Dvadsaťosemročného hráča už dlhšie kritizujú pre jeho prácu v zoskupení Ansaar International. Podľa úradov má organizácia pevné spojenie s nemeckou salafistickou scénou.

Počas sobotňajšieho ligového stretnutia Darmstadtu s Mönchenglad­bachom, ktoré sa skončilo bezgólovou remízou, fanúšikovia rozprestreli transparent s požiadavkou, aby sa Ben-Hatira od zoskupenia dištancoval. Rodák z Berlína s tuniskými koreňmi na výzvu reagoval prostredníctvom facebookového statusu: „Nehanbíte sa za svoje konanie? Naozaj si myslíte, že sa nechám zastrašiť?“

O hráčovej spolupráci s Ansaar International sa negatívne vyjadrovali aj viacerí politici. Ben-Hatira prišiel do Darmstadtu v lete, predtým pôsobil v Eintrachte Frankfurt. V novom drese stihol odohrať 11 zápasov a strelil jeden gól.

debata chyba
Viac na túto tému: #Änis Ben-Hatira #SV Darmstadt