Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

(Ne)šťastná hlava. Real Madrid nalomil jeho kapitán

Zväčša sa vžíva do úlohy záchrancu. Tentoraz mu prischla nechcená vizitka babráka. Sergio Ramos patrí dlhodobo k najväčším osobnostiam Realu Madrid.

16.01.2017 18:40
Sergio Ramos Foto: ,
Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos v zápas proti FC Sevilla.
debata

Skúsený stopér a kapitán tímu je jedným z najlepších zadákov v súčasnom futbale. Fanúšikovia španielskeho giganta si bez neho nevedia predstaviť základnú zostavu. Nie div, veď majster sveta i Európy je v obrane spravidla bezchybný. Navyše, keď to mužstvo najviac potrebuje, pomôže mu aj v útoku.

Počas kariéry nastrieľal Ramos už 46 gólov (na obrancu veľmi solídna bilancia). Viacero mimoriadne dôležitých. Nejeden priaznivec si spomenie na finále Ligy majstrov spred troch rokov. Real prehrával s Atléticom ešte aj v tretej minúte nadstaveného času 0:1. Vtedy zaúradovalo Ramosovo kúzlo. Vyrovnal a v predĺžení Real mestského rivala dorazil (4:1). To isté vyviedol Ramos v bitke o európsky Superpohár. Sevillčanom strelil vyrovnávajúci gól taktiež v 93. minúte a Real sa napokon tešil z trofeje.

V dôležitých momentoch bola zakaždým v centre diania Ramosova hlava. Pozornosť si vyžiadala aj cez víkend. Líder Realu ňou znovu skóroval. No tentoraz prekonal vlastného brankára. A odštartoval skazu Madridčanov. Na ihrisku FC Sevilla sa Ramos najprv nešťastne postaral o vyrovnanie a napokon sa díval na to, ako domáci strieľajú v nadstavenom čase aj víťazný gól.

Séria Realu bez prehry sa tak zastavila na čísle 40. „Odohrali sme výborný zápas. Mám pocit, že pre mňa bol jedným z najlepších. Cítil som sa na ihrisku skvele. Mrzia ma však záverečné minúty. Naša séria ešte mohla pokračovať,“ hovoril Ramos po záverečnom hvizde.

Mimochodom, pre neho bol súboj prvých dvoch tímov tabuľky mimoriadne atraktívny. Veď v sevillskom klube vyrastal. Z neho prestúpil pred dvanástimi rokmi za 27 miliónov eur na Santiago Bernabeu. Kto však čakal, že v Seville privítajú svojho odchovanca vrúcne, mýlil sa.

K neprajnej atmosfére prispel aj Ramos. Real sa predstavil na rovnakom mieste aj pred piatimi dňami (v domácom pohári) a hviezdny stopér premenil jedenástku – panenkovským spôsobom. Na tom by nebolo nič zvláštne, no vzápätí si neodpustil trochu provokatívnu oslavu pred sevillskými fanúšikmi (naznačoval, že ich nepočuje, ukazoval na menovku na drese).

„K nikomu som nebol neúctivý. Som kapitánom Realu a vždy budem hájiť svoj tím. Tu sa cítim doma. Nie tam, kde urážajú od prvej minúty mňa či moju matku,“ hneval sa po zápase Ramos. Každopádne, jeho gestá sa mu v nedeľu trochu vypomstili. Aj vďaka nemu sa fanúšikovia Sevilly smejú o čosi hlasnejšie. Napokon, na Real sa ich obľúbenci už dotiahli na rozdiel jediného bodu…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Sergio Ramos