Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal sa pridal k Manchestru United. Má tristé domáce víťazstvo

Futbalisti anglického klubu Arsenal Londýn zvíťazili v pondelkovom dueli 18. kola tamojšej najvyššej súťaže nad tímom West Bromwich Albion 1:0.

27.12.2016 11:50
Olivier Giroud, Arsenal Londýn Foto: ,
Hrdina Arsenalu - Olivier Giroud.
debata

Presná hlavička francúzskeho útočníka Oliviera Girouda z 86. min rozhodla nielen o troch bodoch pre „kanonierov“, ale taktiež zariadila jubilejné 300. domáce víťazstvo Arsenalu v Premier League. Predtým sa podarilo pokoriť túto hranicu iba jednému klubu – Manchestru United.

Londýnčania, ktorí skórovali vo všetkých doterajších 21 vzájomných dueloch proti WBA, sú v tabuľke PL na 4. mieste (37 bodov), „The Baggies“ sú na solídnej 9. pozícii (23).

„Predošlé dve stretnutia sme prehrali, toto víťazstvo je preto veľmi dôležité. Bol to náročný duel, pretože West Bromwich má kvalitu a hráči sa na ihrisku pohybujú blízko seba. Vytrvalo sme sa snažili nájsť riešenie. Zachovali sme pokoj, skúšali sme rozpohybovať obranný blok súpera, raz na ľavú, inokedy na pravú stranu. Nakoniec sa nám vďaka Olivierovi podarilo skórovať. Najdôležitejšie teraz bude potiahnuť niekoľkozápasovú víťaznú sériu. Stále dúfame, že sa môžeme dostať na prvé miesto,“ vyhlásil pre oficiálny klubový web kapitán Arsenalu Laurent Koscielny.

„Keď som strelil víťazný gól, pocítil som veľkú úľavu. Aj s pribúdajúcim časom sme verili našej hre. Dostal som veľmi dobrý center od Mesuta Özila, sústredil som sa len na to, aby som presne zakončil. V ostatnom čase sme mali trochu smoly. Vďakabohu, že sme to prelomili,“ nadviazal strelec rozhodujúceho zásahu Olivier Giroud.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arsenal Londýn