Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milovaný i nenávidený. Higuaín potopil Neapol

Na svoju adresu si vypočul nadávky, prirovnania k zradcovi či judášovi. On však v dôležitej chvíli prejavil úctu.

30.10.2016 10:03
Gonzalo Higuaín Foto: ,
Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín.
debata

Očakávaný šláger talianskej ligy medzi Juventusom Turín a Neapolom nemohol mať kontroverznejšieho hrdinu. Stal sa ním Gonzálo Higuaín. Argentínčan, ktorý v predošlých troch sezónach strieľal góly v drese Neapola.

Teraz však svojich bývalých spoluhráčov – na čele so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom – zrazil na kolená.

Hviezda, za ktorú zaplatil v lete obhajca titulu svojmu veľkému rivalovi 90 miliónov eur, strelila dvadsať minút pred koncom gól. S visačkou víťazný – na 2:1. Zatiaľ čo desaťtisíce fanúšikov na turínskom štadióne jasali, Higuaín radosť neprejavil.

Z úcty k niekdajšiemu zamestnávateľovi len nahodil previnilý výraz tváre a rukami akoby naznačoval – prepáčte.

„Už pred zápasom som mu povedal, že skóruje. Som šťastný, že mi predpoveď vyšla. Gonzálo zas môže byť rád, že v tejto sezóne hrá v našich farbách. Šampióni totiž takéto kľúčové súboje zvládajú,“ hovoril po záverečnom hvizde Leonardo Bonucci, strelec prvého gólu Juventusu.

Pre Higuaína bol súboj s SSC mimoriadne špecifický. V Neapole sa stal hrdinom, davy svojho najlepšieho strelca (skóroval 91-krát) milovali. Akonáhle sa však jeho podpis objavil na zmluve s Juventusom, neštítili sa neapolskí fanúšikovia páliť jeho dresy, na smetiarske auto vyvesili vlajku s nápisom judáš. Z nedotknuteľného miláčika bol razom symbol nenávisti.

Možno aj preto viacerých prekvapil moment, ktorý sa odohral pred zápasom. Higuaín sa pri postrannej čiare veľmi vrúcne objal s trénerom Neapola – Mauriziom Sarrim.

„Viete, aj keď vás vaše dieťa nahnevá, stále ho milujete. Priznávam, jeho odchod do Juventusu ma ranil. Stále je to však človek, ktorého zakaždým veľmi rád uvidím. Myslím si, že sa budeme stretávať aj o desať rokov,“ hovoril Sarri.

K prajnejšej atmosfére prispel zrejme aj fakt, že na zápase chýbali fanúšikovia Neapola. Tí by akiste pripravili Higuaínovi viacero nepríjemných chvíľ. A práve tomu sa chcel národný zväz vyhnúť, a tak im vstup na štadión zakázal.

Bez ich podpory nedokázali Neapolčania zlomiť mimoriadne nepriaznivú sériu. V Turíne prehrali ostatných šesť zápasov – so skóre 2:14. Po uplynulej prehre dostali ich ambície na zisk titulu ďalšiu výraznú trhlinu.

Na obhajcu titulu strácajú už sedem bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Marek Hamšík #Seria A #SSC Neapol #Gonzalo Higuaín